Різдвяний піст

28.11.2012 17:25   -
Автор:

За допомогою Різдвяного посту віруючі готуються гідно зустріти Різдво Христове. Вважається, що утримання від їжі є одним зі способів очищення душі. Але треба пам"ятити, кажуть представники духовенства, – тією їжею, від якої ви відмовилися на час посту, можна поділитися з тими, хто не мав її протягом всього року.

єпископ Лаврентій керуючий Харківською єпархією УПЦКП

-Хотілося б, щоб наші люди пам"ятали не тільки про те, як себе утримати в цьому пості, а як помогти іншим вижити. І ці добрі діла, як раз послужать їм духовним постом.

Протягом 40 днів християнам доведеться обмежувати себе в усьому, що некорисно для душі. В Різдвяний піст потрібно виключити з раціону м'ясо, яйця, молочні продукти, алкоголь. Лікарі запевняють, що це гарний спосіб очистити не тільки душу, але й організм. Проте, для того, щоб поститися, треба мати міцне здоров"я.

Олександр Нудьга терапевт

-Надо быть здоровим человеком. Если ты болен, это наносит вред, потому что больной человек, у него обязательно нарушены все виды обмена белкового, углеводного, жирового обмена.

На час посту лікарі радять вживати якомога більше насиченої вітамінами рослинної їжі. І не забувати, що піст це не дієта, а очищення душі від лихослів"я, гніву, наклепу та брехні. Церква вчить, що піст потрібний для того аби у свято Різдва люди могли з чистим серцем та душею зустріти свято народження Христа.