РФ стягнула в Україну 97% своєї армії – міноборони Британії

15.02.2023 15:00   -

Міністр оборони Великобританії Бен Воллес заявив, що РФ стягнула в Україну вже 97% своєї армії. Однак і цього недостатньо, аби прорвати оборону ЗСУ. «Їх боєздатність знижена на 40%, а майже дві третини танків знищені або розбиті, це має прямий вплив на безпеку Європи», цитує BBC radio 4. Бойові навички окупантів Бен Воллес оцінив «майже на рівні Першої світової війни».

Перемога РФ в Україні «відкриє скриньку Пандори та спровокує жорстокі війни в усьому світі». Про це в інтерв’ю Morning Edition розповів держсекретар США Ентоні Блінкен. «Путін має відмовитися від свого уявлення про те, що Україна є його власною країною, що її потрібно стерти з карт і включити до складу Росії. Він уже зазнав невдачі в цьому», – зазначив Блінкен.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Окупанти створили на території України найбільшу в’язницю в Європі. Так мер Мелітополя Іван Федоров оцінив ситуацію у місті. «Закривши виїзд людям на підконтрольну Україні територію через пункт пропуску у Василівці, ворог навмисне перетворив життя у захоплених населених пунктах на резервацію», написав Федоров у своєму Telegram.

ОСТАННІ НОВИНИ