РФ може розпалити конфлікт на Балканах аби відвернути увагу світу від України – президент Північної Македонії

18.01.2023 14:10   -

«Окрема місцева влада не задоволена мирними угодами, досягнутими в 90-х роках. Вони все частіше вдаються до провокаційної риторики», – так ситуацію на Балканах прокоментував президент Північної Македонії Стево Пендаровський. Саме тому РФ може розпалити на Балканах ще один військовий конфлікт – для відвернення Заходу від війни в Україні, передає «Фокус».

Прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте підтвердив передачу Україні систем Patriot. Також, за його словами, планують «приєднатися» до зусиль США та Німеччини і щодо підготовки українських військових до роботи із цими ЗРК. «Вважаю, що важливо, щоб ми приєдналися до цього», – наголосив Рютте, передає «Associated Press».

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук подякував Франції за рішення про передачу танків для України. «Рішення Президента Французької Республіки Еммануеля Макрона про передачу Україні легких бойових танків французького виробництва якісно змінило підхід партнерів до передачі нам аналогічного та більш важкого озброєння», – цитує «Укрінформ».

ОСТАННІ НОВИНИ