Результаты социологического исследования: харьковчане все больше довольны проживанием в родном городе

15.02.2014 19:45   -
Автор:

Харків"яни найбільші патріоти свого міста. 90 відсотків харків’ян задоволені тим, що мешкають саме у Першій столиці та вважають її найкомфортнішим містом для проживання в Україні. Такі дані оприлюднила соціологічна група «Рейтинг». Дослідження проводили не лише у Харкові, а ще у Києві, Львові, Донецьку, Дніпропетровську та Одесі. У кожному з них городяни не жалілися на життя у рідному місті, однак харків’яни у лідерах, йдеться на офіційному сайті соціологічної групи.

Цитата (з офіційного сайту http://www.ratinggroup.com.ua/)

Харків для його жителів є зеленим містом з великою кількістю торгово-розважальних центрів, у якому проживає багато молоді (62%). Значна кількість опитаних (45%) відзначають наявність красивої архітектури, пам’ятників,  а також численних кафе і кав’ярень. Місцеві мешканці вважають своє місто тихим, охайним, а також екологічно чистим.

Тут панують порядок, чистота та краса, так характеризують своє місто мешканці Харкова. Зеленою та охайною, на їх думку, Першу столицю роблять не лише комунальні служби міста, а і небайдужі харків'яни. Масові суботники та висадки дерев у парках, скверах, а також на дворових майданчиках та вулицях – вже стали доброю традицією Харкова.

Михайло харків'янин

Я согласен с тем что Харьков действительно чистый. Один из самых красивых и благоустроенных городов в Украине.

Тетяна та Катерина харків'янки

Культурный дух Харькова, и правительство тоже хорошее, которое делает благоприятные условия для людей Чистый город стал, парков больше стало, вообще очень хороший город стал.

Ірина гостя Харкова

В нем уютно, мне хочется сюда приезжать, как то чувствуешь себя как дома. Особенно приятно видеть, что чистые места. Не намусорено, во многих городах просто жутко, заходишь, как свалка. В Харькове этого нет, и это очень здорово.

Благоустрою у Харкові приділяють багато часу та зусиль. З кожним роком нове життя отримують все більше місць відпочинку, культурних пам'яток, житлових будинків та магістралей.Лариса Леонідівна харків'янка

Вот у нашего дома многоквартирного, сколько я там живу, никогда не ремонтировались дороги. А сейчас, вот за последние годы, дороги отремонтированы – прекрасно ходить, лавочки поставили, двери все в подъезд поменяли, все чувствуется – чисто, просто чувствуется.

Катерина та Анна харків'янки

В Парке Горького очень классно. Там аттракционов очень много и сладкую вату люблю есть. Там очень интересно, там всякие аттракционы, можно развлекаться, с друзьями ходить гулять, ну и остальное.

Ніна харків'янка

Да я Харьков люблю очень. Много преобразилось, красиво все стало, намного лучше, и, естественно, везде плиточка, везде красиво, везде все более менее стает лучше. Это видно. Какой вокзал у нас прекрасный, какой университет красивый.

Лілія Євгенівна харків'янка

Благоустроен за последнее время, ну просто. Замечательный парк Горького, просто приходишь туда отдыхаешь душой – красиво, замечательно. А у детей столько площадок. Мы приходим туда с Вовой вот, и он: бабушка, пойдем кататься на горки. На одну, на вторую, на третью. Ну, вобщем, нам все очень нравиться.

І не тільки харків"яни люблюять своеє місто. Задоволені Харковом і гості, Перша столиця залишає по собі тільки найкращі спогади. А дехто вирішає тут і взагалі зостатись. Особливо студенти. За їх словами, Харків – не лише осередок найбільшої кількості в Україні вищих навчальних закладів, а ще місто перспектив професійного зросту.

Томас Єрьомін харків'янин

Много лет приходилось жить в других городах и всегда хотелось сюда возвращаться. Поэтому, это любимый город. Буквально, на прошлой неделе я был в Питере, 11 лет я там не был. Ничего не изменилось, за это время в Питере – он серый, очень мрачный, не только по своей сути, но вот, допустим, если взять те же фасады зданий – они старые, они в очень плохом состоянии. В отличии от Харькова. Харьков светлее, теплее, уютнее. Поэтому, действительно, отличается от той же второй столицы России.

Іван харків'янин

Этот город самый приемлемый для студентов в Украине. Здесь прожиточный минимум гораздо меньше чем в Киеве. Здесь можно устроиться и так же само найти работу студентам. Поэтому я считаю Харьков очень красивым студенческим городом.

Людмила Іванівна харків'янка

Очень люблю Сумскую, Пушкинскую, Парк Горького. Вообще прекрасный город. Особенно последнее время он так преобразился – вообще чистенький такой, аккуратный. Дома привели в порядок. Очень мне нравится. Возьмите нашу речку, там вокруг реки, там же и скамеечки сделали, и такие прекрасные эти газончики, а мост какой сделали хороший через реку. Я помню, у меня сын ходил там, вообще падали туда дети. Так, что мне нравится, благоустройство вообще хорошо сделали.

І такі позиції у Харкові прагнуть зберегти і навіть удосконалити. Для цього вже складений план заходів на найближчий час: це і будівництво нового і ремонти вже існуючого. Так, у 2014 оновлення зазнають під’їзди житлових будинків, внутрішньо квартальні дороги та магістралі міста – насамперед вулиці Клочківська, Гвардійців Широнінців, проспекти Тракторобудівників та Московський. Також планується завершення ремонтих робіт на вулиці Героїв Праці. У порядок протягом року приводитимуть і дитячі садки Харкова – три таких заклади відремонутють та відкриють на Олексіївці і на території Фергансько-Туркестанського жилмасиву. Взагалі, цьогороку у Міськраді обіцяють приділяти значну увагу саме соціальній сфері. В першу чергу це -  будівництво житлових будинків для комунальників. Для людей з обмеженими можливостями продовжать створювати належні умови пересування містом. Та і саме місто продовжить змінуватися на краще.
Тож і надалі, впевнені харків"яни Харків буде найяскравішими містом-лідером в Україні.