Результати інспекцій Харківським міським головой Геннадієм Кернесом

06.07.2012 22:00   -
Автор:

Благоустрій подвір*їв, покрівлі, що течуть, ремонт під*їздів. Усе це хвилювало мешканців ОСББ з різних районів міста, де з інспекцією побував мер Геннадій Кернес. Усі питання – на його контролі, а серед відповідальних за виконання – голови домоуправлінь. У найкоротший термін разом з комунальниками вони виправляють помилки та звітують про результати.

-Покрашены все малые формы, установлена ещё одна детская площадка, завезен песок, в ручную всё разбросано, клумбы.

Не менше хвилювало мешканців кооперативів і вивезення сміття. В деяких об*єднаннях з цим були чималі затримки.

Таїсія Ілюхіна директор об'єднання житлових кооперативів

-Вывоз мусора бывало, что задерживался вывоз ТБО, ну сейчас уже наладилось – вывозим через день.

За такі невиконані послуги мають робити перерахунок, запевнив директор департаменту житлового господарства Роман Нехорошков. Взагалі, чіткі тарифи – запорука вчасної сплати мешканцями. З цим у багатьох кооперативів – проблеми. Нові тарифи, що ввели у Харкові взимку, і досі не набули чинності в ОСББ. З цим голови домоуправління також обіцяли розібратися на зустрічах із харківським міським головою.

Олена Мущенко головний інженер об'єднання житлових кооперативів "Левада"

-Долго мы не могли, вёлся расчёт, главный бухгалтер сам всё считал, но на данный момент они утверждены и введены в действие.

Аби остаточно зробити прозорим процес сплати за послуги – необхідна квитанція.

Роман Нехорошков директор Департаменту житлового господарства

-Чёткая форма квитанции, которую вы должны выдавать жильцам, чтоб они понимали чётко по каким видам услуг сколько начислено, это есть некая форма правильных взаимоотношений с населением, потому что люди часто задают вопрос – мы платим, но мы не понимаем, за что мы платим

До наступної зустрічі цю проблему обіцяють вирішити. А  ще мають створити своєрідну гарячу лінію для кожного об*єднання. Аби у випадку аварій було до кого звернутися по допомогу.

Анастасія Полякова, Олег Синицький Харьковские Известия