Резонансные ДТП в Харькове

07.04.2012 23:54   -
Автор:

Ігор Бескровний,  кореспондент:

285 аварій, 367 людей травмовано, 19 загинуло. Така сумна статистика працівників ДАЇ за преші три місяці 2012 року. На зменшення цифр залишається лише сподіватись. Бо і водії, і пішоходи продовжують порушувати правила дорожнього руху щодня.

– Ну вот Саше здесь пять лет, здесь он чуть постарше, уже ходил в детский сад.

Ольга Коновалова щодня переглядає фотографії свого сина Олександра. Розповідає, хлопець ріс здоровим, мужнім красенем. Любив займатися спортом, алкоголь та цигарки для нього були зовсім – табу. Одним словом, каже матуся – мій богатир. Так було поки життя Сашка не змінилося раз і назавжди. Водій збив хлопця прямо на пішоходному переході. Пролетівши двадцять метрів, він впав на газон. Непритомного Сашка заштовхали в машину і викинули на проїзжджій частині поблизу поліклініки. Місяць у комі, багаточисельні травми та повна втрата пам'яті. Медики винесли вирок – інвалідність першої групи. Ось так зараз виглядає хлопець. П'ять місяців знадобилось, щоб знов навчити його говорити.

Олександр Коновалов, постраждав внаслідок ДТП:

– Як сказати, коли гарно, коли плохо. А что болит? Печень, голова болить, голова сильніш за печінь болить

Хлопцю щодня доводиться приймати тридцять п"ять пігулок, і це не враховуючи чисельні ін"єкції та крапельниці. Чеків на ліки назбиралася вже ціла папка.

– Олег Коновалов, батько постраждалого у ДТП:

– За три дня у нас ушло: один чек 1240 грн., второй 445, 168 грн.. Ну вот за эти три дня 2254 гривны ушли ну это ещё с тем, что ему сейчас назначенны капельницы, внутривенные.

А ще за Сашком потрібен постійний нагляд, кажуть медики. Бо самотужки він жити вже не зможе. А ось людина, що зробила хлопця інвалідом і досі живе повноціним життям. На свободі.

– Ольга Коновалова, мати постраждалого у ДТП:

Я не знаю, что ему сказать он тоже такой же молодой и избалованный жизнью, избалованный его видимо мамой и папой которые его таким чёрствым и жестоким выростили имею полное право это сказать, так как он обошёлся с моим сыном. Может быть всё было по другому если бы ему вовремя оказали помощь может быть он бы себя по другому себя чуствовал, помнил и….

Та ні допомоги, ні звичайного вибачення не було. Батьки Сашка продовжують шукати справедливість та боротися за життя сина.

– Олег Коновалов, батько постраждалого у ДТП:

У мамы одно желание, чтобы он поднял её на руки и закружил как это было раньше. Прийдёт домой, мамуля, подымет она ему говорит прекрати – надорвёшся, я не надорвусь… Но я думаю, что это всё вернётся … надеюсь.

А ось ця засмучена літня жінка, щотижня приходить на проспект Леніна. Декілька хвилин помовчить, поплаче біля того самого місця…

Валентина Титаренко, мати загиблого у ДТП:

– На этом месте 29 октября мой сын погиб. Здесь оборвалась его жизнь, его сбил водитель на Шкоде насмерть. Это единственный мой сын. Поэтому я сюда прихожу часто, потому, что для меня это скорбное место, которое я не могу не посещать, мне тяжело говорить очень.

Від сили удару хлопця відкинуло на десятки метрів. Від скутера залишились уламки. Володимир Титаренко помер миттєво. Його друзі не вірять в те, що це могло трапитися саме з ним.

Антон Сірапін, друг загиблого у ДТП:

– Я мог подумать на кого угодно только не на Вову, зная Вову, зная как он ездит, зная как он относится к технике и всегда следит и за тормозами и за давлением в шинах. Он ездил в экипировке, он один из первых зарегистрировал скутер, получил права и водительское удостоверение, страховку получил, т.е. он очень ответсвенно относился к дорожному движению.

Мати розповідає, вже скоро шість місяців, як немає Володі. А слідство і досі триває. Та жінка не втрачає надії, що винних у загибелі її сина покарають. Працівники  ДАІ кажуть, що цієї трагедії вже не виправити та от інші ще можна б було попередити.

Олег Ніконенко, старший інспектор відділу ДАІ м. Харкова:

Хотілось в черговий раз звернутися до всіх учасників дорожнього руху, як до водіїв так і до пішоходів, що тільки в разі чіткого виконання всих вимог правил дорожнього руху, можно уникнути дорожньо-транспортних пригод та отримання саме тілесних ушкоджень, травм, та взагалі загибелі людей .