Ремотные работы в сгоревшем харьковском доме на улице Культуры продолжаются

07.05.2012 17:57   -
Автор:

-Медицинские карточки, нашёл я вот копии свидетельства на квартиру, ну вот они в каком состоянии, вот ещё карточки, вот они в каком состоянии

Була квартира – тепер пепелище. Її власник каже, врятувати нічого не вдалось.

Олександр Василенко,  погорілець, мешканець будинку №18 по вулиці Культури:

-Выгорело все полностью, единственное, что мы спасли – это документы, паспорта, которые были у моей жены, а остальное все пропало и одежда, и обувь, ну все, у нас ничего не осталось.

У Марини квартира теж на п’ятому поверсі, але в іншому під’їзді. Жінка каже, зараз існуюча картина «небо замість даху» її просто лякає. І додає, всьому виною безхатьки, які на горищі будинку були постійними гостями.

Марина Пісоцька,  погорілець, мешканка будинку №18 по вулиці Культури:

-Бегали, бегали, ночами бегали. Вот я на пятом этаже, там кто-то топтался по ночам и накануне кто-то бегал, ну как я же не пойду после двенадцати ночи на чердак смотреть, мне вообще страшно.

У інших мешканців згорілого будинку по вулиці Культури схожі проблеми. Під час гасіння пожежі більшість квартир залили водою. Електрику та газ вимкнули. І робочі взялися ліквідувати наслідки пожежі.

Роман Нехорошков,   директор Департаменту житлового господарства:

-До завтрашнего дня мы окончательно вывезем сгоревший мусор. Мы уже вывезли более трехсот тонн строительных отходов после пожара.

Повертати життя будинку будуть поступово, каже мер Геннадій Кернес. Першочергова задача – відновити покрівлю.

Геннадій Кернес,  Харківський міський голова:

-Сейчас основная задача что все силы должны быть направлены на закрытие кровли. Сейчас уже более миллиона гривен выделено на восстановление контуров этого дома, более миллиона

У подальших планах відновлення електропостачання у всіх квартирах. Зробити це можна буде після того, як повністю висохнуть стіни. Газ увімкнуть тільки після того, як повністю обстежать вентиляційні канали. Тож поки, на час ремонту, жодні комунальні послуги оплачуватися не будуть, наголосив Геннадій Кернес. Не залишили погорільців і без матеріальної допомоги. Сорок чоловік вже отримали гроші, а дві родини тимчасове житло. Інші розїхалися по рідних.

Світлана Горбунова-Рубан,  заступник міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення:

-Эту материальную помощь мы выдаем людям на первое время, как эксренную поддержку в связи со случившимся, чтобы у них были просто как говорится расходные средства. Уже вчера и позавчера к нам приходили люди и мы каждому члену семьи, пострадавшему от пожара выделяем материальную помощь в размере тысячи гривен

Перші наочні оновлення будинку мешканці зможуть побачити вже на початку червня. Саме тоді, сказав мер, він знов приїде сюди, з перевіркою виконаних робіт.

Ігор Бескровний, Ігор Луханін,  Харьковские Известия