Реконструкция в поселке Буды

29.05.2012 19:20   -
Автор:

Більше сорока років стіни будянського будинку культури не бачили ремонту. Тепер його не впізнати. Ще наприкінці минулого року тут відновили все: від стін та підлоги до системи опалення. Повністю реанімували фасад та полагодили дах будівлі. Багато змін і всередині: відремонтовані бальна зала, коридори і хол. Відродив тут свою роботу і краєзнавчий музей. Зажила новим життям гурткова діяльність.

Валентина Козила,  директор будинку культури у с. Буди:

-У нас есть кружок биссерная флористика, у нас есть кружок вокала, танцевальный кружок, восточных танцев, у нас драматических два, один детский, один взрослый.

Та всі ці люди сьогодні тут ні до кружків прийшли. Оновлений після ремонту будинок культури став місцем зустрічі губернатора Харківщини з жителями Буд. Найбільше питань у людей про полагодження очисних споруд, виплати матеріальної допомоги дітям та ветеранів війни, роботу житлово-комунального господарства та ремонт доріг.

мешканець с. Буди:

-Если ехать, у нас маршрутки ходят в сторону Холодной Горы, в сторону Березовки и даже поссовета, то сплошные ямы, ухабы, невозможно просто ехать

Та і по цій дорозі можна буде їхати. ЇЇ теж відремонтують. На Харківщині, каже губернатор, чи не щодня проводиться ремонт шляхів, як державного так і міжрайонного значення. Лише за два роки відновили окружну та повністю зробили напрямок до Бєлгорода, завершують реконструкцію і дороги Харків-Київ-Довжанський. Та у пріоритеті і розвиток соціальної сфери у сільській місцевості, сказав Михайло Добкін. Зокрема відкриття нових клубів, ремонти лікарень та газифікація населених пунктів області.  

Михайло Добкін,  голова Харківської облдержадміністрації:

-В этом году Харьковская область получит значительные инвестиции со стороны государственного бюджета, самое главное, что мы практически договорились о подписании с НАК Нефтегазом контракта о газификации с Харьковской областью на 125 млн гривен. Мы в прошлом году получили 150 и в этом должны получить 125 на газификацию и 50 млн на социально-экономическое развитие.

Олександра Суфіянова, Віктор Ноздрачов, Харьковские Известия.