Реконструкция Конного рынка

25.04.2012 21:57   -
Автор:

Ще рік тому на Кінному ринку – було не проїхати, не пройти. Покупці діставались торговельних місць, минаючі вибоїни на тротуарах. Та зараз на території відреконструйованого майданчику – жодної ями. Не буде тут і калюж під час зливи – на доріжках зробили спеціальні зливові стоки.

Алла Катилевець,  відвідувачка Кінного ринку:

-Чисто стало, аккуратно, получше

Зручніше стало обирати продукти та речі. Тепер продавці тут просто неба не працюють. Для торгівлі тут – облаштовані павільйони.

Надія Ковальова,  відвідувачка Кінного ринку:

-По сравнению с тем, что палатки там были или контейнера там стояли – конечно, лучше рынок стал

Алла Катилевець,  відвідувачка Кінного ринку:

-Хороший магазинчик. И продавцам хорошо, не холодно. Там зимой тепло же

Окремо зробили повноцінний рибний ринок. Передбачили тут умови не лише для продавців, а й для товару.

Галина Дружиніна , продавець риби:

-Торговали мы в палатках – условия были намного хуже. Всё было во льду – зимой очень холодно было. А сейчас у нас и тёплая вода, очень удобно у нас карыта расположены. Это подаётся кислород рыбе, вот как в аквариумах, чтобы рыба жила – так и у нас здесь

У рамках реконструкції вирішили і питання із проблемним водогоном. Наприкінці минулого року на цьому місці утворилася величезна воронка, через прорвані мережі прорвало. У мерії відразу направили сюди комунальників. Шматок труби замінили. Та щоб дістатися до неї, потрібно було знести торговельні майданчики.

Олег Матвєєв,  директор Кінного ринку:

-Их убрали Но вместо этого люди получили денежную компенсацию – некоторые. Некоторые – получили магазины новые у нас на территории. Бесплатно. В счёт компенсации

Підприємець Світлана Коверзова одна з перших заселилася у цей новенький павільйон. Його збудували замість старих кіосків, що стояли на водогоні. Жінка каже – у нових апартаментах торгівля йде жвавіше.

Світлана Коверзова,  підприємець:

-На этом же сместе был павильйон, старый. У нас там железный павильйон 12 метров стоял. Здесь 30 метров магазин. С водой, канализацией, телефоном

Прибрали біля Кінного ринку і стихійну торгівлю. Та малозабезпечених городян без можливості продажу товару не залишили. На території ринку – облаштували соціальні місця.

Галина,  пенсіонерка:

-Пенсионеры все довольны. Потому что другого места, лучшего нет нигде. Поэтому нам нравится здесь. Среди людей. И заработать что-то можно

Та реконструкція Кінного триває. Ще треба звести майже сто п*ятдесят торговельних місць. Зробити ремонт всередині Кінного ринку. Основні роботи мають бути завершені наприкінці травня.

Олена Завгородня,  Євген Шинкаренко , Харьковские Известия