Реконструкция харьковской канатной дороги выполнена на 80%. Первая партия кабинок уже в Харькове

07.03.2014 17:06   -
Автор:

Харківська канатна дорога стоїть. З осені вона на реконструкції. До відкриття сезону пару місяців, тому роботи з оновлення ні на день не припиняються. Спершу провели діагностику опор. На головному порталі замінили всі двигуни.

Микола Коваленко керівник ремонтних робіт канатної дороги

Сейчас уже все работы подходят к завершению. Выполнены на 80 %. Объем работ выполнен очень большой. Это полностью замена тягово-несущих агрегатов подвесной канатной дороги, а так же проброшены воздушные связи между двумя порталами.

Відновлять і самі станції. Більше того, говорять,  канатну дорогу ще й освітлять. Зараз залишилося головне. Замінити іржаві і не зовсім безпечні кабінки, яким вже півстоліття, на новенькі. Три десятки одиниць вже приїхали з Дніпропетровська.

Леся Кочержук кореспондент

Ось вони. Червоні, сині та зелені. Ще навіть не розпаковані. Це перша партія кабінок для підвисної дороги. З відкриттям сезону на канатці на них кататимуться вже харків'яни.

А зараз на канатці їх вже почали тестувати.

Андрій Шаптала фінансовий директор КП "Парк культури та відпочинку ім. М.Горького"

Я надеюсь, что к первому числу, мы сможем полностью укомплектовать дорогу, ну если не полностью, то процентов на 90% новыми кабинками.

До першого травня, до відкриття сезону, в Харкові чекають ще на сотню таких. Новеньких, безпечних, засклених та комфортабельних кабінок.  Та вартість екскурсії над лісопарком, після реконструкції канатки, обіцяють у парку Горького, не підскочить.

Андрій Шаптала фінансовий директор КП "Парк культури та відпочинку ім. М.Горького"

У нас нет как бы права, основания поднимать цену на кабинки.   Я  думаю, что мы сможем увеличить прибыльность канатной дороги благодаря тому, что мы улучим качество услуги. То есть, людям будет интересней, безопасней и они будут с большим удовольствием здесь кататься. Цены поднимать не будем.

Таким , чином, кажуть у дирекції, зможуть подовжити сезон на підвисній дорозі. Бо такій канатці вже не буде страшний ні дощ, ні сніг, ні вітер.