"Інфосіті" – інформаційно-аналітичний портал

Реконструкция харьковского парка Горького близится к концу

Величність парку Горького відроджується. Так, на дев"яте травня, у ньому вже відкрили ретро-зону. Тут ветерани у великий день Перемоги і танцювали, і співали, і для них грав духовий оркестр.

Марія, пенсіонерка:

-Все вокруг веселое,с цветами, с музыкой,и видно,что о пенсионерах заботятся.Все для нас сделали,сказали,что еще лучше будет.

Буде. І не лише у свята. Такі вечоринці проходитимуть тут і надалі.

Геннадій Кернес, Харківський міський голова:

-Будет и суббота, и воскресенье, у вас тут есть активисты, вы нам подскажите,что не так, и мы потихоньку все выровняем. У вас свои традиции, будете еще здесь дни рождения отмечать в той беседке.

За ретро- зоною розкинеться великого масштабу сімейно-розважальна зона із безліччю атракціонів. Поруч з нею – колесо огляду, висотою у п"ятдесят п"ять метрів. Роботи з його встановлення вже виконані на третину. Перед ним розкинеться фонтан, який взимку слугуватиме за каток. Та й деяка частина атракціонів працюватиме у холодну пору року.  

Євгенія Кутнова, кореспондент:

-Головною розвагою сімейно-розважальної зони стануть повітряні гонки. Це один з найсучасніших атракціонів, аналог якого є тільки у Нью-Йорку, і буде тут, у парку Горького.

Сутність цього атракціону наче проста. Злетів у небо – отримав емоції. Та не все так просто. З цього літака можна буде побачити усю сімейно-розважальну зону, з усіма її родзинками.  

Андрій Шаптала фінансовий директор КП "Парк культури та відпочинку ім.М.Горького"

-Сюжет такой, вы садитесь на самолет и посещаете кругосветное путешествие по миру, вы посещаете Индию, Японию, Мексику, Карибские острова, Египет, Канаду, США. То есть я думаю, что у нас получится зона, которая будет в одно время интересная, и познавательная.

І так одиннадцять країн світу та відповідні їм атракціони чекатимуть, як на дітей, так і на дорослих. Тут розкинуться  ще одні дитячі американські гірки у стилі штату Колорадо. Для любителів піратів – відповідні герої на човнах. Буде й ще одна висотна розвага, майже у сорок метрів- карусель з підйомом. У подорож племенами майя манитиме водна гірка. Оплачувати поїздки можна буде за допомогою спеціальної картки, яку наразі виготовляють. Ціни коливатимуться від десяти до сорока гривень. Для соціально-незахищенних харків"ян – пільги. І про безпеку перевезень на усіх каруселях можна не хвилюватись,- наголосили у парку.

Андрій Шаптала, фінансовий директор КП "Парк культури та відпочинку ім.М.Горького":

-Все атракционы итальянские, мы их преобретаем у лидеров, при чем мы покупаем у лучших производителей. Компании, которые продают свои основные атракционы в парки мира, в основном в Диснейленд.

Та і парк Горького вже зараз називають Харківським діснейлендом. І не з проста. Бо будуть тут і казкові герої, які зустрічатимуть дітей на вході, будуть і розваги відповідні і масштаби тих розваг вражаючі. Американські гірки чекатимуть тут на відвідувачів у зоні екстремальній, вона буде стилізована під джунглі. Символом же майбутнього відновленого парку стане білка. Бо саме їх тут живе чимало. Для них встановили кормушки, аби люди змогли підгодовувати тваринок. А скляну білку встановлять біля головного входу до парку. Крім того, риженька хвостата буде зображена на вказівниках, а також футболках, значках, кепках персоналу. Тож якщо раніше люди скаржились, що для реконструкції парку довелось вирубувати дерева, то тепер же зміни, що відбуваються, відвідувачі підтримують. Кажуть, зараз тут молодих дерев, різних порід, висадили чимало.

Людмила Олексіївна, пенсіонерка:

-Очень хорошо, что очистили деревья от этого кустарника, было просто невозможно, посадили новые деревья, новые цветы, благоустроено. Я считаю, что это просто замечательно.

Ольга, харків'янка:

-Этот стильный парк,очень красивый,очень хорошо все сделано,для людей,молодцы. И для нашего возраста,для всех.

Аж не віриться, кажуть тепер люди. І додають, навіть не чекали, що перетворення парку будуть такими вражаючими. Парк що був і що буде і порівнювати не хочеться.

Лідія Іванівна, пенсіонерка:

-Грязи было здесь полно, никогда не убирались листья, только с дорожек  алеек выгребали, и все, а вот сейчас красиво….скл Светильники раньше не такие были, и только по центральной аллее, в глубине не было светильников, ну неуютный был парк.

Людмила Семенівна, пенсіонерка:

-Ни клумб не было, фонтан мне если честно тоже не нравился, по сравнению с садом Шевченко поганый был. Теперь будет фонтан в начале похоже, зелено, цветы, туи посажены, такое впечатление, как будто только заходишь, как  в Крыму, вот у меня сразу я зашла, как будто я в Крыму.