Регистрация для проведения ВНО начинается 3 февраля

29.01.2020 12:05   -
Автор:
Зареєструватися для участі у зовнішньому незалежному оцінюванні вступники зможуть з 3 лютого по 24 березня. Керівники закладів освіти можуть надсилати комплекти реєстраційних документів учнів для проходження державної підсумкової атестації у формі ЗНО до 17 березня 2020 року. 
 
Щоб успішно зареєструватися для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні, необхідно:
 
– створити та оформити реєстраційну картку,
 
– сформувати пакет документів 
 
– надіслати його до регіонального центру. 
 
У Центрі оцінювання якості освіти також надали роз'яснення, яку категорію необхіно обирати вступникам під час реєстрації. 
 
– Якщо ви у 2020 році завершуєте навчання в закладі загальної середньої освіти (школа, гімназія, ліцей тощо) – ваша категорія «Випускник закладів загальної середньої освіти 2020 року».
 
– Якщо ви є учнем закладів професійної (професійно-технічної) освіти і здобуваєте в поточному році повну загальну середню освіту (проходите Державну підсумкову атестацію), – ваша категорія «Учень (слухач) закладів професійної (професійно-технічної) освіти».
 
– Якщо ви є учнем (студентом, слухачем) закладу вищої освіти (коледж) і здобуваєте в поточному році повну загальну середню освіту (проходите Державну підсумкову атестацію), – ваша категорія «Студент закладу вищої освіти».
 
– Якщо ви вже маєте атестат (здобули повну загальну середню освіту в попередні роки), незалежно від того, де ви навчаєтеся зараз (чи продовжуєте навчатися), – ваша категорія «Випускник минулих років». 
 
За допомогою сервісу «Стан опрацювання документів» учасники ЗНО, після надсилання пакету документів до регіональних центрів, можуть перевірити на якому етапі опрацювання їхні документи. Обробка реєстраційних документів триває не довше 10 робочих днів. Всім, хто зареєструвався для проходження тестування, на підтвердження надішлють сертифікат в індивідуальному конверті. Відповідно до Умов прийому на навчання до вишів, 2020 року, під час вступу зараховуватимуть результати ЗНО 2017, 2018, 2019 та 2020 років з усіх предметів, крім іноземних мов.