Реформирование прокуратуры

13.09.2012 18:36   -
Автор:

Удосконалити та модернізувати інститут прокуратури. Створити такий механізм, який би унеможливлював порушення прав та свобод людини цим державним органом. Наразі саме з таким підгрунтям у Верховній Раді зареєстрований відповідний законопроект. Його розглядали на минулій сесії парламенту. І підтримали, двісті сорок сім народних обранців проголосувало за рішення профільного комітету. Співавтором закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань удосконалення діяльності прокуратури є народний депутат Валерій Писаренко. Парламентар каже, з прийняттям цього документу, вдасться реформувати органи юстиції.

Валерій Писаренко народний депутат України

-Ми з вами скоро побачимо результати роботи Кримінально-процесуального кодексу. Цей законопроект, який ми з вами розглядаємо, про прокуратуру, фактично є логічним продовженням нашої роботи. І мені здається, що на цьому кроці, парламент шостого скликання зробив більше, ніж інші скликання парламенту України.00.44 скл 00.49 Сподіваюсь, що на цьому реформування не закінчиться, у нас є ще багато роботи на те, щоб і кримінальна юстиція, і судова система виглядала набагато краще.

Тепер, каже нардеп, після підтримки цього документу за основу, на нього чекає друге читання. Комітет з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією буде готувати його до наступного розгляду. У ньому будуть враховані усі пропозиції суб"єктів права. Прийняття цього законопроекту створить усі умови для існування органів прокуратури в громадянському суспільстві, -впевнені автори документу. Та істотно зменшить вплив прокуратури на діяльність фізичних та юридичних осіб.

Євгенія Кутнова, Ігор Луханін. Харьковские Известия