Реализаторы сувенирной продукции сколотили немалые капиталы

19.06.2012 18:29   -
Автор:

Харків футбольні фани запам"ятають не тільки гостинністю, а й ще і звучанням. Ось таку пташку-свистульку, яка за українськими віруваннями проганяє злих духів вподобали німецькі гості. І чи не до єдиної їх скупили у сувенірніх лавках.

Аріна Шевчук ,координар компанії "Зозулиця":

-Немцы, которые прекрасно многие владеют губной гармошкой нам даже устраивали небольшие показательные выступления на нашей зозулыце. То есть нам удается только свистеть на ней, а они умудряются извлекать отсюда мелодию.

Не меншим попит серед іноземців був і на футболки. Всі вони хотіли вишиванки та сорочки з українськими візерунками.

Олена Мітясова ,кореспондент:

-Бестселером продажу стала ось ця футболка. Український візерунок на помаранчевому фоні виявився найпопулярнішим серед голандських фанів. Їх розкупили понад 150 екземплярів. Залишився один.
 
Ціна сувеніру для іноземця також була вагомим аспектом, кажуть реалізатори. Багато грошей на подарунки фани не витрачали, брали передусім щось мінімальне і відразу на всіх друзів.

Ярослав, реалізатор сувенірної продукції:

-Берут в большинстве случаев магнитики, блокнотики с украинской символикой. Потому что иностранцы хотят там не взять просто с собой красивую фенечку, они хотят захватить часть нашей культуры с собой.
 
Скупляли сувенірну продукцію і українці. Харків"янин Сергій обрав євротематику і купив футболку української збірної.

Сергій ,харків'янин:

-Сегодня тем более наша одна из самых главных игр, поэтому будем болеть всем, чем можем:сердцем и душой, голосом и атрибутикой тоже.

Разом з футболкою в сувенірній лавці можна купити і самого футболіста. І повісити його копію на холодильник.

Юлія, продавчиня сувенірної продукції:

-Популярностью пользуются наши футболисты Андрей Воронин, Тимощук, Девич, Шевченко.

Продавці сувенірів робили також ставку і на ексклюзивні вироби. Ось така наприклад статуетка футболіста ручної роботи коштує півтори тисячі гривень. От тільки серед її покупців тільки росіяни. А от скільки все ж таки заробила Україна на подарунковій продукції – компанії поки тримають в секреті. Кажуть, прибутки ще не рахували.

Олена Мітясова, Євген Шинкаренко, Харьковские Известия.