Разведение войск на Донбассе. Мнение патриотов

10.10.2019 12:33   -
Автор:
Ні капітуляції. Гасло під яким добровольці та ветерани АТО відправились до міста Золоте. Першою припоною на шляху до пункту призначення став блок пост у місті Кремінне. Там поліція не пропустила колону націоналістів. Після словесної перепалки, сторони не дійшли порозуміння. А згодом пролунали і постріли. За словами лідерів патріотичних організацій метою таких дій поліції було – не допустити їх у Золоте.
 
Максим Жорін колишній командир полку "Азов"
 
Приїхавши сюди ми запропонували поліції провести перевірку та поїхати далі, судячи зі всього у них була задача не перевірити нас,а затримати, тому далі почались ситуації, коли відмовляли брати документи, затягували ситуацію, але пік був тоді, коли один з поліцейських чомусь вирішив, що він має право стріляти з вогнепальної зброї над головами у ветеранів, волонтерів, активістів які їхали в колоні.
 
Андрій Білецький лідер національного руху
 
Вы сами видите, что никакого оружия не было со стороны людей которые ехали поддержать Золотое, с другой стороны есть неадекват. Любые машины, которые едут – останавливают. Активно «шманают» совершенно непонятные требования остановки. Весь протест вокруг разведения пытаются решить в полусиловом плане.
 
В решті-решт члени націоналістичних організацій пройшли кордон поліції та продовжили рухатися в пункт призначення. Ось і воно – Золоте. Тільки влітку 2018 року українським бійцям вдалося зайняти частину його. До цього протягом чотирьох років місто було у «сірій зоні».  Золоте, переконуюють ветерани АТО, останній опорний пункт української армії. Тому, саме тут національні дружини разом з місцевими мешканцями провели мирний мітинг, під гаслом – «Ні капітуляції», повісткою заходу – не допустити розведення військ. 
 
Владислав Соболевський ветеран АТО
 
Ветерани які доїхали сьогодні до міста Золоте, Луганьскої області не хочуть його відавати у сіру зону, сьогодні для них місто Золоте, і особисто для мене -  це найбільш українська територія. Коли це буде сіра зона, коли буде зроблене відведення, воно буде одностроннім, тому що терористи не виконують накази, ми втратимо території, ми втратимо території за які гинули бійці останні 5 років, проливали свою кров.
 
Юрій мешканец міста Золоте
 
Если еще войска отойдут дальше, я не знаю как здесь будут местные жители жить. Я думаю, что не отойдут, если отойдут, значит мы поможем Азову. Вместе с Азовом тоже пойдем в окопы.
 
Лідер національного руху Андрій Білецький, каже: у разі виконання Збройними силами України «формули Штайнмайєра» і відведення військ з територій Золотого, національні дружини разом з полком «Азов» все одно залишаться тут і будуть утримувати останній блок пост.
 
Андрій Білецький лідер національного руху
 
Тут для нас не є якась Золота-4 чи Катеринівка – це наша українська земля, це той клаптик за який варто і треба боротися, це наш останній блокпост, який ми не маємо права покидати.