Разработана концепция безопасности в фан-зоне и правила поведения болельщиков

05.06.2012 18:34   -
Автор:

Зараз у фан-зоні проводять останні приготування до її офіційного відкриття. Очікується що цей євромайданчик під час футбольного чемпіонату щодня відвідуватимуть десятки тисяч вболівальників.

Наталя Мирошниченко,  заступник директора Департаменту з питань підготовки Євро-2012 з футболу:

-9-го, 13 и 17-го мы работаем с 10 утра. Остальные дни с понедельника по пятницу начинаем работу с 14.00, в выходные в 12.00. Есть 5 внематчевых дней работу начинаем в 17-18.00, там будут платные концерты.

Порядок в середині фан-зони забезпечуватиме охоронна фірма, близько ста вісімдесяти чоловік, а за її межами близько тисячі правохоронців. Працюватимуть тут і камери відеоспостереження. А при вході проводитимуть перевірку кожного відвідувачача. Оглядатимуть і сумки, щоб ніхто не проніс до фан-зони заборонені предмети і доречі не тільки зброю.  

Сергій Литвинов , комендант офіційної фан-зони Євро-2012 м.Харкова:

-Запрещается внос пластиковой тары в любом виде хоть в закрытом, хоть в открытом, стеклянной, спиртные напитки, наркотические вещества, краски, аэрозольные балончики. Лазерные устройства, радиоактивные материалы, барабаны, дудки, мегафоны, профессиональную видеоаппаратуру. 

Навіть напої у фан-зоні задля безпеки продаватимуться на розлив, у пластикових стаканах, зазначає Сергій Литвинов. Такі правила поведінки, каже, не утворилися на порожньому місці, вони вироблені згідно вимог УЄФА. На випадок непередбачуваних ситуацій поряд із фан-зоною працюватимуть чотири опорних пункти – біля університету Каразіна, проспекту Леніна, вулиць Тринклера та Іванова, там чергуватиуть автомобілі правохоронців, рятувальників і медиків. Карети швидкої знаходитимуться і біля входів до фан-зони, щоб допомогу постраждалому можна було надати миттєво. Взагалі ж площа Свободи на весь час роботи фан-зони буде перекрита для руху трансполрту, доступ для проїзду матимуть тільки акредитовані автівки і тролейбуси євромаршруту, яі і будуть доставляти вболівальників з аеропорту на стадіон та до фан-зони.

Анжела Сушко, Сергій Перець, Харьковские Известия.