Разделение медобслуживания на три звена

12.09.2012 18:47   -
Автор:

З дев"яносто п"ятого року законодавство щодо медсфери не оновлювалося. Воно було недосконале та не відповідало вимогам сучасності. Але два роки тому цю ситуацію в Україні вирішили змінити. Окрім пілотних проектів, у черзі на ухвалення – численні законопроекти. Не заборилося реформування і на місцях. Так на Слобожанщині до цього питання підійшли комплексно. Ремонт лікарень, оновлення ренген-кабінетів та лабораторій, курси підвищення кваліфікації для лікарнів різного рангу.

Юрій Поляченко міністр охорони здоров'я з 2005 по 2007 роки

-Ситуація в охороні здоров"я на Слобожанщині кардинально змінилась в позитивну сторону, це і за рахунок капіталовкладень, це і за рахунок нових підходів в фінансуванні галузі. Оновлення  парку медтехніки, підготовка спеціалістів – все це в комплексі дає серйозні перспективи для подальшого кроку реформування галузі.

Також найближчим часом очікується значне зниження вартостів ліків для гіпертоніків, діабетиків. На тридцять п"ять відсотків. А ще держава має в планах підвищити зарплатню медпрацівникам. Що ж до реформ у законодавстві, то на черзі стоїть закон про медичне страхування. Але поки його доопрацьовують.

Анастасія Полякова, Євгеній Дроботов, Харьковские Известия