Расширение границ Харькова

11.09.2012 21:37   -
Автор:

Лідія Лук"янівна – жителька селища Кулінічі. Звістку, що її населений пункт більше не село, а територія міста, вона сприйняла з гордістю.  

Своїй харківській прописці разом з жителями Кулінічів порадіють і мешканці ще п"ятьох населених пунктів: Пісочину, Покотилівки, Пономаренків, Рогані та Циркунів.

Олександр Новак ,секретар Харківської міської ради:

-Жители все, которые входят в черту города новую должны будут через паспортные службы изменить место прописки. Безвоздмездно

Провести процедуру перереєстрації житла і транспортних засобів, робоча група вирішила в листопаді. Окрім цього, з розширенням меж Харкова доведеться перейменувати дев"яносто три вулиці та провулки, які дублюють назви міських.   

Олексій Хорошковатий ,відповідальний секретар міської комісії з питань топоніміки і охорони історико-культурного середовища:

-Только на присоединяемых териториях есть три улицы Мира и в Харькове тоже есть улица Мира. Такого в принципе не должно быть и чтобы сразу решить этот вопрос необходимо принять соответствующее решение. Мы уже работаем над этим, подбираем соответствующие названия

З розширенням меж Харкова робочій групі: головам селищних рад, комунальним службам, міським управління доведеться провести велику роботу. Передусім інвентарізувати об"єкти, передати на баланс міста комунікації, котельні, дитячі садки, школи та лікарні. Окрім цього, транспортна служба має поміняти дорожні знаки, які вказують на виїзд і в"їзд до міста. Приємною ж новиною для жителів області є те, що вони зі зміною статусу автоматично потрапляють до програми телефонізації приватного сектора міста. Нагадаємо, роботу з розширення меж Харкова у мерії розпочали не сьогодні. Спочатку відповідний проект благоустрою відпрацювали з власниками земель, потім його затвердили одиннадцять селишних рад. Далі рішення ухвалили на сесії міської та обласної рад. А на початку серпня на розгляд Верховної Ради відповідний законопроект вніс народний депутат Валерій Писаренко. І вже за місяць, шостого вересня, Перша Столиця за рішенням парламентарів стала більшою. Майже на п"ять тисяч гектарів. І тепер загальна територія міста становить тридцять п"ять тисяч гектарів.

Валерій Писаренко ,народний депутат України:

-Это большая победа для Харькова. Город, который один из первых в стране получил такую возможность, а именно наконец-то есть границы четко-определенные в соответствии с действующим законодательством. Это позволит Харькову не только динамично развиваться, но уже сегодня даст возможность правильно оформить документы тем людям, которые были на стыке городов, которые сегодня стали харьковчанами с утра. Это тысячи людей, которые проживают в соответствующих районах.

Олена Мітясова, Євгенія Кутнова, Ігор Луханін, Харьковские Известия.