Рашисти вкотре обстріляли критичну інфраструктуру. Комунальники усунули наслідки пошкоджень (відео)

10.09.2022 14:21   -

Відновлення критичної інфраструктури, дорожнього покриття та закриття контурів вікон. Це лише мала частка робіт, що виконують комунальники. Хоча й зараз обсяги зросли, працівники КП не залишають об’єкти, що забезпечують життєдіяльність Харкова, напризволяще.

Російські окупанти знову обстріляли критичну інфраструктуру. Ворожий снаряд влучив у водовід у Київському районі. Комунальники вже усунули аварійну ситуацію і оперативно відновили водопостачання.

Було пошкоджено ділянку трубопроводу діаметром 200 мм на вул. Наталії Ужвій. Ремонт після прямого влучання у трубопровід займає набагато більше часу – необхідно було відкачати воду, визначити місце та обсяг пориву, виконати багато земляних робіт. У підсумку переклали п’ять метрів мереж та повністю відновили водопостачання. Також робітники упорядкують місце розриття.

До того ж на вулиці Ахсарова бригади КП встановили додатковий дощеприймальний колодязь на мережі зливової каналізації, також по проспекту Льва Ландау комунальники прочистили ливнівки від сміття та мулу. Загалом подібні чи то аварійні роботи працівники намагаються виконати якомога швидше.

9 вересня бригади комплексу «Харківводопостачання» усунули 12 пошкоджень на трубопроводах і упорядкували 10 оглядових колодязів. У тому числі, виконали складний ремонт на водоводі діаметром 1000 мм на пр. Героїв Харкова у Немишлянському районі. 10 вересня ремонтами займаються 20 бригад, які взяли у роботу 15 об’єктів.

Крім відновлення послуг, комунальники продовжують закривати контури вікон в квартирах харків’ян та під’їздах, що були пошкоджені ворожими обстрілами. До того ж шляховики продовжують лагодити дорожнє покриття та наносити розмітку, а двірники продовжують підтримувати чистоту у Харкові.