Рашистів консультують енергетики – голова Укренерго про восьму масовану атаку по енергосистемі України

07.12.2022 12:50   -

Восьма масована атака на енергосистему України, знову в регіонах впровадили аварійні відключення. Проте, зауважують в Укренерго, своєї мети рашисти не досягнули, окупанти вкотре хотіли знеструмити Україну та ще й залишити мешканців без води та опалення, але сили ППО збили більшість російських ракет та не дали занурити країну в темряву. Однак деякі снаряди досягли своєї ворожої мети.

ВОЛОДИМИР КУДРИЦЬКИЙ ГОЛОВА ПРАВЛІННЯ НЕК «УКРЕНЕРГО»
Те, що долітило, воно спричинило досить значні ушкодження як для наших електростанцій, що виробляють електроенергію для громадян, так в для наших підстанцій, тобто частина магістральної мережі, якою оперую Укренерго. Разом з тим, хочу сказати, що ситуація контрольована. Ці обмеження електропостачання, дефіцит потужностей в енергосистемі, який спостерігається зараз, він сьгодні і завтра буде мати місце, поки ті енергоблоки, які відключилися під час атаки, будуть набирати потужність.

Володимир Кудрицький додає: енергетики зможуть повернути будинки українців до стабілізаційних відключень, як тільки в країні почне відновлюватися генерація електроенергії.

ВОЛОДИМИР КУДРИЦЬКИЙ ГОЛОВА ПРАВЛІННЯ НЕК «УКРЕНЕРГО»
По мірі цього процесу в нас буде в енергосистемі більше електроенергії і, відповідно, більше електроенергії обленерго, обласні енергокомпанії зможуть постачати, доставляти нашим споживачам, тому по мірі того, як будемо відновлюватись після цієї атаки ситуація буде ставати трохи менш гострою.

Також голова Укренерго загострив увагу на тому, що росіяни хотіли завдати цілеспрямованих ударів по конкретним об’єктам, іхня географія говорить про те, що рашистів консультують російські енергетики, вони також допомогають окупантам в спробах залишити українців без комунікацій під час холодів.