«Ранок почався з того, що я обдзвонюю дітей і питаю, чи живі». Харків знову опинився під ворожим обстрілом

17.02.2023 16:19   -

Вирва, потрощена будівля та вибиті вікна у приміщеннях по периметру. Це місце прильоту однієї з ворожих ракет, якими росіяни обстріляли Харків в ніч на п’ятницю. Під прицілом окупантів опинилось одне з харківських підприємств, що в Основ’янському районі. Під час обстрілу пошкодження зазнала і школа, що базується по сусідству.

СВІТЛАНА ІВАНІВНА ВЧИТЕЛЬ ПОЧАТКОВИХ КЛАСІВ ПОШКОДЖЕНОЇ ШКОЛИ
От за що. Діти тут навчалися. Ви бачите який тут кабінет. Зараз вони не можуть навчатися. Зараз вони навчаються дистанційно у підвалах. От я вчора проводила урок, у мене 15 учнів сиділо в підвалах. Я ж бачу стіни звідки вони навчаються. Зв’язок поганий, освітлення погане. Діти навчаються на корточках. От так ми зараз навчаємося в нашому районі. Тому, що це небезпечно. І зараз видно чому це небезпечно. Тому щось ось такі у нас відбуваються події. А ось там два гуртожитки, там живуть діти наші. І там в багатоповерхівках живуть діти мої. Ось у мене ранок почався з того, що я обдзвонюю дітей і питаю, живі чи не живі. Розумієте, бо наслідки могли бути які завгодно.

НАТАЛІЯ ВЧИТЕЛЬ ПОШКОДЖЕНОЇ ШКОЛИ
Дуже тяжко в таких ситуаціях. Дуже боляче. Ми за скільки це часу , далеко було, боялися, ну не настільки, а коли торкнулося, дуже страшно. Коли відбувається в нашій країні таке. Дуже шкода всього цього. Строїли-строїли, а воно все руйнується. Ну нічого ми сильні, ми відбудуємо, ми відбудуємо.

У цій школі, що зазнала пошкоджень під час ворожого обстрілу, незабаром мали розгорнути «пункт незламності» для місцевих жителів. Але незважаючи на події минулої ночі, наголосили в адміністрації району, «Пункт незламності» на базі навчального закладу все рівно буде відкритий.

ГАННА ГОЛОВЧАНСЬКА ГОЛОВА АДМІНІСТРАЦІЇ ОСНОВ’ЯНСЬКОГО РАЙОНУ
Выбито около 40 окон. Повреждена кровля. Сейчас мы проводим работы, вставляем окна, приводим в порядок территорию. Рядом жилые дома тоже порядка 30 окон тоже выбиты. Бьют вражеские ракеты, страдают люди, страдают наши учебные заведения. Посмотрите какая здесь была красота, здесь был новый стадион. Мы готовились к учебному году, одна с лучших школ в нас в районе. Отремонтирована, новая и все окна были поменяны. И мы так старались для этого микрорайона сделать учебное заведение. А вот видите, что в итоге нам подарили соседи.

За даними силовиків окупанти вдарили по Харкову минулої ночі щонайменше 5 ракетами типу С-300, випущеними з території Бєлгородської області. Цього разу обійшлося без постраждалих.

ОСТАННІ НОВИНИ