Ракетний удар по Шевченківському району Харкова: наслідки та постраждалі (відео)

06.04.2024 15:30   -

Цієї ночі Харків знову був під атакою ворога. Поки містяни мирно спали окупанти двічі вдарили ракетами по спальному району Олексіївки.

ВІКТОР МИКОЛАЙОВИЧ
Я читав книжку, чую – вибух. Двері ось так от – раз! Було таке – це ж не вперше, з того боку повибивало, раніше ще. А потім такий сильний вибух. Відразу все посипалося, вже не вперше таке. Відразу зрозумів, що все – труба. Ось чотири вікна і всі балкони теж все. Двері поламалися так, з петель зірвало її.  А одні двері так взагалі – ну то вони такі були – на шматочки розлетілися.

ОЛЕКСАНДРА ІВАНІВНА
Наш будинок сильно постраждав. Мішень. Вибух. Як підхопилася. Палає все. Вогонь. Стою, дочка мене тягне, а я стою. І двері, і.. Коротше, балконна рама, вікно та двері – все пішло. У нас же четвірка і воно все пішло. Скільки накопичували, накопичували. Скільки збирали, збирали – все життя одна. Це вже потім діти допомогли. А так завжди одна. Тяглося, тяглося і ось тобі на, тьфу, і немає нічого.

Комунальники, інші профільні служби, рятувальники, правоохоронці та волонтери з самого ранку працюють на місці влучань та усувають наслідки. Муніципалітет оперативно надає допомогу постраждалим, а також пропонує тимчасове проживання у міських гуртожитках тим, кому це необхідно. За даними мера Ігоря Терехова, пошкоджень зазнали 9 житлових багатоповерхівок, три гуртожитки, два дитсадка, дві школи, автозаправка та кілька десятків крамниць. Є загиблі та постраждалі.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Це були ракети. Експерти працюють, але, кажуть, що це були С-300, дві ракети. І були дуже потужні вибухи. Уночі. На жаль, дуже багато руйнацій. Сьогодні пошкоджено 9 будинків, 3 600 вікон орієнтовно вилетіло і зараз наше комунальні підприємства працюють, щоб закрити контури. Крім цього був пошкоджений водогін – ми вже зробили. Відновили постачання і електричне постачання, і водопостачання в цих житлових будинках. Тому такі справи. На жаль маємо сьогодні 6 загиблих і 11 людей знаходяться у лікарні. Стан важкості – середній стан важкості. Працюють лікарі з ними.

ОСТАННІ НОВИНИ