Районним аграріям розкажуть як треба працювати по-новому

05.02.2013 17:07   -
Автор:

Не за партами, але з ручками та блокнотами в руках, районні спеціалісти з сільського господарства слухають лекції більш досвідчених фахівців. В програмі теми щодо розвитку сфер аграрної економіки : рослиництва, тваринництва, ветеринарії, землевпорядкування. Таке навчання, впевнені обласні очильники, стане у нагоді місцевим аграріям, адже постійно змінюється законодавство, висуваються нові міністерські вимоги щодо ведення документації, статистики та роботи зі зверненнями громадян. Більш того за підсумками семінару районні чиновники складатимуть іспит.

Віталій Панов директор Департаменту агропромислового розвитку Харківської облдержадміністрації

-Для того, чтобы понимать и дать рекомендации главам госадминистраций где есть проблемы по тем или иным кадрам, что касается сельского хозяйства. Для того, чтобы они принимали дальнейшее решение, толи человека надо ещё чему-то научить. Ну кто-то может уже что-то забыл, кто-то что-то упустил, а кто-то не успел за изменениями в законодотальстве, в новых технологиях. И поэтому с сегодняшнего дня хотим это полностью рассказать.

В районах і не приховують, чи не щодня в роботі виникають питання. Як от щодо змін порядку виділення земель сільгоспризначення, адже раніше це булО суто прирогативою райдержадміністрацій.

Іван Отченашко перший заступник голови Печенізької райдержадміністрації  

-На сьогоднішній день це відходить до управлінь земельних ресурсів району і нашого віддлу юстиції. Частину цих договорів ми заключили, а тепер момент дозавершення. Виникають у нас на сьогодні питання.

Немало питань і щодо державних програм. Чи буде подовжено виплати компенсацій за утримання молодняку великої рогатої худоби. І відповідь вже є. Як зазначив директор Департаменту агропромислового розвитку Віталій Панов, програма буде діяти і цього року, мовляв у селах вже відчули реальну допомогу. Минулоріч на Харківщині більше 10 тисяч селян взяли у ній участь і загалом отримали більше одинадцяти мільйонів гривень дотації.

Анжела Сушко