Работы по реконструкции Манжосова яра- продолжаются

04.07.2012 23:14   -
Автор:

У Манжосовому Яру з*явилися тротуари, оздоблені плиткою. Вони – на місці протоптаних стежок: вузьких та не надійних.

Ганна Чеховцова, мешканка Північної Салтівки:

-Будут люди отдыхать, ходить по дороге. Раньше дождик пройдёт – и, представьте, буксуешь с этими баклажками и со всем на свете. А сейчас будет камень лежать. Конечно же это очень удобно.

Та під час негоди вода, що виходила з берегів, розмивала не лише доріжки, а й підтоплювала територію біля самого джерела, де люди набирають воду. Проектанти це врахували. І розробили водостримуючу конструкцію.

Олена Завгородня, журналіст:

-Дно водоймища фахівці вичистили від мулу, вкрили залізною сіткою та залили бетоном. Коли усі підготовчі роботи завершать, береги оформлять бітумним каменем.

Відреконструюють і цей пішохідний міст, яким щодня ходять люди, аби потрапити до джерела.

Віктор Кітанін, директор Департаменту комунального господарства:

-Существующий ранее пешеходный мост морально устарел. Конструктивы из-за отсутствия ухода вышли из строя. Сегодня принято проектировщиками новый вид – это металлическая конструкция.

Роботи з відновлення Манжосового Яру проходять не лише біля самого джерела. Нові пішохідні доріжки, освітлення, лави для відпочинку з"являться уздовж усього берега. Відреконструюють і дальній пішохідний міст, бо його конструктиви вже почали руйнуватися. Не у кращому стані поки і водозабірна дамба.

Володимир Залезький ,заступник директора з експлуатації річок та гідроспоруджень КП "Харківводоканал":

-Сейчас тоже её приведут в работоспособное состояние, заменят детали механизмов подъема затворов. И она будет работать, можно будет регулировать уровень воды .

З*явиться у Манжосовому Яру більше розваг для малечі та підлітків: тут встановлять дитячий та спортмайданчик.  Усі масштабні роботи комунальники обіцяють завершити до 23 серпня.

Олена Завгородня ,Євгеній Дроботов ,Харьковские Известия.