Работники образования готовятся

10.08.2012 13:24   -
Автор:

 

Нові стандарти освіти. З першого класу одна година іноземної мови. В ігровій формі малеча за рік вивчить алфавіт, цифри та кольори. За такою програмою вчитимуться діти вже з вересня. У зв’язку з цим для першачків України надрукували чотири з половиною мільйони нових підручників. Кожен отримає вісім навчальних книжок. Забезпеченість ними наразі складає вісімдесят відсотків.

Ольга Деменко ,директор Департаменту освіти:

– Ещё не до завезены учебники по таким предметам как основы здоровья, музыкальное искусство, изобразительное, и ещё немного не до завезены для иностранного языка в общеобразовательные классы, до конца следующей недели все учебники сто процентов будут в школах, потому что они есть в наличии только осталось их до завезти.

А от забезпечення підручниками школярів з другого по десятий клас стовідсоткове. Також цього року в середніх та старших класах додадуться нові предмети. Щоправда це буде факультатив, присвячений здоровому способу життя, боротьбі та профілактиці таких захворювань сучасності, як СНІД. Продовжується реалізація пілотного проекту "Православна культура Слобожанщини". До нього приєдналися ще сім школ. Що ж стосується здоров’я самих дітей, то вже з вересня розпочнуться планові медогляди. Проводититмуть їх і впродовж року, аби визначити навантаження школярів на заняттях фізичною культурою. Що ж стосується інтелектуального розвитку підростаючого покоління, то харків’янам є чим пишатися. Понад сорок школярів отримали найвищій бал на зовнішньому незалежному оцінюванні. Одна зі школярок набрала двісті балів відразу за трьома предметами.

Анастасія Полякова, Євген Карпенко. «Харьковские Известия».