«Пункти Незламності» в Харкові. Як працюють і де знаходяться (відео)

30.12.2022 09:58   -

Тут є побутова техніка, інтернет, генератори та гаряче харчування. «Пункт Незламності» на Північній Салтівці став для багатьох місцевих мешканців чи не єдиним прихистком, де можна зігрітися та приготувати їжу. Адже в потрощених російськими снарядами будинках наразі немає води, тепла, світла та інших комунікацій. Такі «Пункти Незламності» є в кожному районі міста. Де саме – дивіться в наступному сюжеті.

Це – «Пункт Незламності» в Салтівському районі. Прилеглі будинки вщент розтрощені, без опалення, води, тепла та інших комунікації. Тож, кажуть місцеві, довго знаходитися у зруйнованих квартирах тепер неможливо.

ВІТАЛІЙ ОЛЕКСАНДРОВИЧ МЕШКАНЕЦЬ ПІВНІЧНОЇ САЛТІВКИ
Конечно, посидишь – согреешься. Чай попью. Вот здесь водичка, чай, заварка. Все нормально.

Пенсіонер Віталій Олександрович продовжує: внаслідок прямих влучань російських снарядів по будинку – зруйновано покрівлю, стіни, потрощено трубопроводи, але кинути домівку не може. Від вибухової хвилі вилетіли вхідні двері, тож надовго кидати квартиру – небезпечно.

ВІТАЛІЙ ОЛЕКСАНДРОВИЧ МЕШКАНЕЦЬ ПІВНІЧНОЇ САЛТІВКИ
У меня жена в этом садике, который тут разбитый. Все заставляла меня, чтобы я пошел туда ночевать. И говорит: «Иди туда, переночуй». Как хорошо, что я не пошел, не послушался – такой дурачок. В эту ночь разбили садик. Вот и все.

Для таких, як Віталій Олександрович, «Пункт Незламності» на вулиці Наталії Ужвій став єдиним прихистком, де можна зігрітися, перекусити, зарядити телефон чи скористатися інтернетом.

АНДРІЙ МЕШКАНЕЦЬ ПІВНІЧНОЇ САЛТІВКИ
Приходжу до співробітників ДСНС – зарядити телефон. Співробітники приділяють увагу, поють чаєм, гріють, обходжують. Загалом, дуже все добре. Є інтернет, є вай-фай. Загалом, якщо потрібен інтернет – без питань. Світло є постійно. Якщо світло виключили – є електростанція – генератор. Хлопці заводять, тобто, увага дуже велика.

Також тут є телевізор, ноутбук, мікрохвильовка та певна побутова техніка, де можна приготувати їжу. Двері для всіх харків’ян відкриті цілодобово. Такі «Пункти Незламності» є в кожному районі Харкова. Їхні адреси є на відповідному сайті, а також – у чат-боті в Телеграм.