Публічний договір на вивезення сміття в дії

15.01.2013 19:06   -
Автор:

Пенсіонерка Віра Іванівна мешкає в приватному секторі давно. Згадує, колись неподалік від її будинку було сміттєзвалище. Та тепер безлад ліквідували і організовали централізоване вивезення сміття. Поблизу домоволодінь встановили контейнери.

Віра Білос мешканка приватного сектору

-Из баков каждий день вивозять, отут два баки стоять каждий день вивозять, это я точно знаю, потому что идешь, сколько есть дома, столько й берешь, и смотришь, что пустые баки утром.

Окрім баків є і подворове вивезення відходів. Та поки з понад півсотні тисяч власників приватних будинків тільки двадцять сім тисяч уклали із містом договір на вивезення сміття. Тому аби зобов"язати усіх оплачувати за цю послугу з цього року для семи районів Харкова, крім Жовтневого та Комінтернівського, вже працює публічний договір. Все нараховуватиметься автоматично, а на початку лютого жителі майже усіх домоволодінь отримають квитанції.

Анастасія Полякова кореспондент

-З десятого січня мешканцям приватного сектору розносять повідомлення. В них приклад квитанції на оплату за вивезення сміття та роз"яснення щодо договору і пільг. До кінця місяця харків"яни можуть звернутися з питаннями та уточненнями до профільного координаційного центру.

Більш за все, кажуть у центрі, людей хвилюють пільги.

Костянтин Кальницький директор координаційного центру ТОВ «Харків-Екоресурс»

-Льготы автоматически не начисляются, для того, чтоб у них были льготы, им нужно прийти к менеджерам, написать заявление, вот такое – и есть перечень документов, который жителям надо предоставить для начисления льгот или субсидийю

Мета усіх цих нововведень – прищепити людям нову культуру поводження з відходами. Адже лише це і є передумовою того, що в місті, особливо в приватному секторі, не створюватимуться сміттєзвалища.

Віктор мешканець приватного сектору

-Сейчас свалок нет, раньше конечно по улицам валялся.

Олена Кутузова  мешканка приватного сектору

-Были свалки ужасные, поджигали их и дымило, а сейчас очень хорошо стало, в принципе очень удобно, чем носить куда-то далеко мусор, очень удобно, что ездит машина. Платим нормально, стоит платить, конечно, стоит, гораздо лучше стало.

Анастасія Полякова, Євген Карпенко, Харьковские Известия.