Птахи з Харківського зоопарку відправилися у відрядження до парку Горького

19.05.2020 14:26   -
Автор:
Послаблення карантинних заходів дало можливість українцям відвідувати парки, сквери і зони відпочинку. А значить, і харків’яни і гості міста також можуть з насолодою проводити час у дивовижному за своєю енергетикою і красою місці – у улюбленому місці містян незалежно від віку -  парку Горького. Більше того, тут на відпочиваючих вже чекають і вихованці Харківського зоопарку. Cім канадських казарок, п’ять огАрів та два білих лебедя прибули до своєї літньої резиденції на ставок парку Горького. І в одну мить це мальовниче місце заграло новими фарбами і звуками. 
 
Жанна Сивуха прес-секретар Харківського зоопарка
 
Пернаті відразу ж почали пірнати і чистити пір’ячко. Лебеді граційно плавали, а качки невтомно перегукувались. Подібні відрядження птахів Харківського зоопарку – вже багаторічна традиція: весною – в парк, восени – до зоопарку. До мандрівок наші підопічні ставлять схвально, неначе до маленької пригоди, і свої літні апартаменти обожнюють. Адже тут в розпорядженні птахів просторий ставок, зручний острів і затишний будиночок. Що птахи люблять найбільше? Звичайно, водний простір, але і острів їх манить, оскільки це місце годівлі. 
 
Бо там на пернатих, додає Жанна Сивуха, завжди чекають різноманітні зернові – пшениця, овес, просо. Овочі – такі як морква і буряк, а також соковита трава.
 
Жанна Сивуха прес-секретар Харківського зоопарка
 
Прибуття пташиної компанії незмінно привертає увагу дорослих, викликає подив і захоплення у дітей. Птахи ж до підвищеного інтересу ставляться спокійно і дещо гордовито. На відпочиваючих уваги майже не звертають, але не проти попозувати на камеру і відчути себе зірками.