«Припиніть цю агресивну війну». Держсекретар США вперше за рік звернувся до представників рф

03.03.2023 12:10   -

«Припиніть цю агресивну війну», – звернувся Держсекретар США Ентоні Блінкен до міністра закордонних справ рф Сергія Лаврова. Про це Блінкен розповів під час брифінгу, повідомляють у Держдепі. «путін, однак, продемонстрував нульову зацікавленість у співпраці, заявивши, що нема про що навіть говорити, поки Україна не прийме «нові територіальні реалії», – додав Держсекретар.

Війна в Україні триватиме ще щонайменше рік. Про це заявив головний радник головнокомандувача ЗСУ Віктор Назаров в інтерв’ю Der Spiegel. «Ми знаємо, що, враховуючи розміри росії та її ядерну зброю, неможливо завдати їй повної поразки в сенсі беззастережної капітуляції. Але поразка на полі бою можлива. Питання полягає у відвойуванні територій на Азовському морі та Кримському півострові», – зазначив Назаров.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Бангладеш вимагає компенсацію через війну в Україні. «Деякі компанії отримують шалений прибуток-енергетичні та оборонні компанії. Тому ті компанії повинні направляти принаймні 20% прибутку тим країнам, які найбільше постраждали, як ми», – сказав міністр закордонних справ Бангладеш Абдул Момен. Як пише CNBC, наразі близько 95% енергоносіїв Бангладеш імпортуються.

ОСТАННІ НОВИНИ