«Приходило до 300 людей, тепер – 1000». Попит на «Пункти Незламності» та гарячого харчування зростає (фото)

03.02.2023 19:24   -

Тільки но закінчується комендантська година – вони одразу поспішають на роботу. Адже кухарям треба багато чого встигнути до відкриття пункту видачі гарячого харчування: накрити столи для роздачі, а головне – приготувати їжу для майже тисячі мешканців. А ще місяць тому людей приходило сюди значно менше – у перші тижні, кажуть, до 300 харків’ян.

ВАЛЕНТИНА СОЛОХА ІНЖЕНЕР-ТЕХНОЛОГ КП «КОМБІНАТ ДИТЯЧОГО ХАРЧУВАННЯ»
Если бы было плохо – люди бы не шли. Значит, хорошо готовим и это радует. Потому, что не у каждого есть возможность приготовить дома. Отключают свет, у кого-то газа нет, у кого-то даже дома нет.

За два місяці роботи пункту навіть потоваришували з людьми, які сюди приходять, кажуть кухарі. Вивчили їхні вподобання, знають, о котрій вони завітають і скільки порцій вІзьмуть. Готують завжди із запасом, аби вистачило кожному.

ВАЛЕНТИНА СОЛОХА ІНЖЕНЕР-ТЕХНОЛОГ КП «КОМБІНАТ ДИТЯЧОГО ХАРЧУВАННЯ»
Все свежайшее. Меню разрабатывается технологами комбината детского питания ежедневно. И под это меню ежедневно завозятся продукты во все школы города.

Перші і другі страви, хліб і гарячі напої, – обсяг кожної порції відповідає денному раціону людини. Все це також ретельно розраховують технологи. Чи вистачає таких порцій і чим саме годують – йдемо питати в харків’ян.

ВІТАЛІЙ ХАРКІВ’ЯНИН
Булочки дают, тефтельки, бывает – колбаса. Курочка бывает. Ну, очень хорошо кормят.

ІРИНА ХАРКІВ’ЯНКА
Мені подобається тут дуже. Тут смачний суп, тут каша добра. Готують смачно. Я не кожного дня сюди приходжу, я працюю. Працюю старшою по дому на півтори тисячі. Бо зараз коштів немає, а життя дуже дороге. Спасибі, що нас кормлять. Я дуже рада за Терехова, за Зеленського. Спасибі їм за те, що є в нас в даний момент.

Пункт працює щодня, крім неділі, з 11-й до 14-ї. Працівники запевняють: голодним нікого не залишать, головне – принести із собою індивідуальну тару. Та в цьому навчальному закладі можна не тільки взяти гаряче харчування – працює й «Пункт Незламності».

ОЛЬГА БЄЛИХ ДИРЕКТОР ШКОЛИ
Попитом користується тоді, коли вимикається світло. Особливо, коли на тривалий час вимикається світло після ракетних ударів. В основному – зарядити телефон, попрацювати в інтернеті, випити гарячого чаю або набрати окріп. Оце – найбільші такі потреби в людей на «Пунктах Незламності».

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Також тут є ліжка, дитячий куточок, невелика бібліотека й навіть окрема кімната, де можна перекусити. А головною окрасою пункту працівники вважають дров’яну пічку. Адже, кажуть, вона дає не лише тепло, але й затишок.

ОСТАННІ НОВИНИ