Проспект імені Геннадія Кернеса у Харкові – чи можливе перейменування?

05.06.2023 15:40   -

Один із проспектів міста Харкова можуть перейменувати на честь Геннадія Кернеса. Очільник мегаполіса Ігор Терехов прокоментував можливу зміну назви топонІма під час інтерв’ю проєкту «Вісті. Тема дня»

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Я обіцяв, я пам’ятаю Геннадія Адольфовича, що він за час мого мерства буде почесним громадянином Харкова. Я зробив це. Що стосується меморіальної дошки – ми теж встановили на мерії меморіальну дошку. Що стосується пам’ятника на кладовищі, де він захоронений, ми теж це зробили. Що стосується перейменування вулиці на ім’я Кернеса – так я зараз ініціював це питання. Перейменування одного з проспектів Харкова на честь Кернеса.

Але при цьому, додає Ігор Терехов, є певні обмеження. І це стосується не термінів, а політичної діяльності Геннадія Кернеса.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Він, на жаль, був членом «Партії Регіонів» і окрім за все він балотувався від «Партії Регіонів» і був обраний від «Партії Регіонів» депутатом. – Зрозуміло, а я думала, що це терміни. – Терміни це таке, що ми би могли внести зміни в регламент, ось я вніс їх, коли ми присвоювали почесного громадянина. Тому є ось тут така правова колізія і зараз наші юристи працюють над цим, як би можливо було, зважаючи на постать цієї людини зробити так, щоби перейменувати один з проспектів на честь Кернеса.

ОСТАННІ НОВИНИ