Прокурорів привітали з професійним святом

30.11.2012 19:02   -
Автор:

Не одне століття поспіль прокурори представляють в судовому процесі державні інтереси. Такий вид нагляду виник ще у чотирнадцятому столітті у Франції. Тоді людина, яка його виконувала, підпорядковувалась виключно монарху. В Царській Росії прокуратура з'явилася завдяки Петру першому і теж представляла інтереси імператора. Сучасні ж прокурори захищають права та свободи громадян.

Геннадій Тюрін прокурор Харківської області

-Відтепер прокурор здійснює нагляд за додержанням законів під час проведення досудового розслідування у формі процесуального керівництва, тобто організовує процес досудового розслідування СК у процесі розслідування забезпечує додержання вимог законів України.

Сьогодні Україна знаходиться на шляху реформування. І саме в цей період пересічні громадяни найбільше розраховують на справедливість та силу закону. Та завдяки діяльності прокурорів чи не щодня вирішується чимало їхніх питань.

Михайло Добкін голова Харківської облдержадміністрації

-Растет количество обращений граждан защитить бизнес, заставить чиновника действовать согласно требованиям закона, искоренить коррупцию. Такая ситуация предполагает сильные органы с кадровым составом высокой квалификации. Следует отметить, что потенциал органов прокуратуры страны в целом и Харьковского региона в частности бесспорно отвечает этим требованиям.

Марина Стаматіна заступник Харківського міського голови з питань правового забезпечення

-Благодаря вашим действиям пенсионерам были выплачены пенсии, были возвращены незаконно присвоенные здания, возвращены Харьковского городскому совету участки земли, которые были незаконно заняты недобросоветсными лицами. Все эти действия направлены на поступления в городской бюджет, на развитие Харькова, на улучшения условий жизни в нашем городе.

З нагоди дня працівників прокуратури кращих її представників нагородили почесними грамотами, вручили відзнаки та цінні подарунки. Також наказом президента України старшому прокурору області Віктору Цимбалюку присвоїли звання "Заслужений юрист України".(( видео, там где его награждают можно взять с анонса, Юра Бобыкин делал анонс

Олександра Суфіянова, Віктор Ноздрачов, Харьковские Известия