Программа удешевления ипотечных кредитов для строительства доступного жилья

23.06.2012 20:36   -
Автор:

Програма подешевшання іпотечних кредитів для будівництва доступного житла. В Україну повертається іпотека. Ініціював нову програму Президент України Віктор Янукович. Тепер людям не доведеться стояти у чергах аби взяти кредит на житло, розповідає народний депутат України Ірина Бережна. Говорить, згідно цієї програми, родині достатньо буде внести двадцять п"ять відсотків від вартості квартири. При цьому позичальник повинен мати постійну заробітню плату та таку, щоб йому вистачило заплатити кредит і в нього залишилось на кожного члена родини сума у прожитковий мінімум. Сам кредит у банку оформлюватиметься у гривні, терміном до п"ятнадцяти років під шістнадцять відсотків річних. З них тринадцять при дотриманні умов договору оплачуватиме держава.

Ірина Бережна, Народний депутат України:

-Более того, предлогается не только закрепить гарантии заемщика и усовершенствовать, но и усилить ответственность застройщиков, что, естественно в свою очередь приведет к тому, что люди смогут более активно пользоваться данной программой и решить свой жилищный вопрос. Специально для этого эта программа и разрабатывалась.

Харків"яни вже зараз можуть звертатись до  Фонд підтримки молодіжного будівництва, каже Ірина Бережна. Саме ця установа стане оператором програми у Першій столиці. Квадратний метр житла у місті коштуватиме п"ять з половиною тисяч гривень, в області трохи менше. Окрім того, уся будівельна індустрія отримає інвестиції. Тільки на Харківську область прийде шістдесят мільйонів гривень. Тож до кінця року майже тисяча родин зможе нарешті обзавестися власними квадратними метрами у дев"яти новобудовах області та міста.