Программа доступного жилья набирает обороты

20.11.2012 18:33   -
Автор:

Сімдесят відсотків – від покупця, тридцять – від держави. За таких умов вже третій рік поспіль можна придбати доступне житло в Україні. Цьогоріч бажаючих взяти у часть у такій програмі вдвічі більше.

Валентин Дулуб перший заступник голови Харківської обласної державної адміністрації

-По этой программе у нас заключено 77 договоров на строительство 71 квартиры общей площадь 3 тысячи 838 квадратных метров. На реализацию этой программы запланировано 12 млн 100 тысяч грн.

Окрім державних грошей, виділяють гроші на ці цілі із міського гаманця. У розмірі п*яти мільйонів. У програмі доступного житла можуть взяти участь усі бажаючі. Є лише дві умови.

Михайло Фатєєв директор Департаменту економіки та комунального майна

-2 критерия: человек должен состоять на квартирной учёте. И его доход не должен привышать определённого уровня. Т.Е. 5-ти кратного размера средней зарплаты.

Для тих городян, які не досягли віку у тридцять п*ять років для  поліпшення житлових умов є інша програма: Молодіжне кредитування. Людина зможе взяти квартиру під три відсотки річних. Та якщо у родині є діти – умови кредиту ще лояльніші.

Михайло Фатєєв директор Департаменту економіки та комунального майна

-Если имеет ребёнка – кредит безпроцентый, если 2-х детей – то 25% тела кредита погашается бюджетом, и если 3 и более детей – 50% тела кредита погашается бюджетом.

Для молодіжного кредитування на Харківщині вже обрано двадцять сім будинків. Взяти участь у кредитуванні виявили бажання понад півтисячі молодих родин. Лише за цей рік.

Валентин Дулуб перший заступник голови Харківської обласної державної адміністрації

-В область поступило для этих целей 15 млн грн – из них 12,6 млн уже на заключено 63 договора на строительство жилья по этой программе.

Та і на цю програму – молодіжного кредитування, гроші передбачені і у міському бюджеті. І цього року фінансування збільшується. Замість п*яти мільйонів, виділятимуть шість. Відповідне питання депутати міськради розглядатимуть на найближчій сесії міськради.

Олена Завгородня Олег Синицький Харьковские Известия