Програма “Доступного житла” реалізовуватиметься і цьогоріч

31.01.2013 17:45   -
Автор:

За умовами програми "доступного житла", сімдесят відсотків сплачує майбутній власник квартири, тридцять- дає держава. Ці будинки зводяться з нуля. Минулоріч на Харківщині таким чином підписали сімдесят два договори, за ними отримано сімдесят сім квартир. Цьогоріч ця програма продовжить працювати. Під неї зведуть десять будинків. Сім  в місті, три в області.

Михайло Рабинович начальник управління містобудування та архітектури ХОДА

-Реально- это Луи Пастера и улица Дача. Это две площадки, которые сегодня заявляются в Киеве, они там заявлены, как под доступное жилье. Одна площадка- это в Дергачах.  Дальше в Писочине есть одна площадка, тоже подготовлена под три дома, небольших, правда, небольшой этажности.

Також плануються новобуди на Роганському жилмасиві, в районі вулиці Клочківської, на Олексіївці та Салтівці. Фінансується ця програма містом, областю та державою. На допомогу останньої- на Харківщині сподіваються. Також готуються нові для освоєння райони міста. Вже виконані три детальні плани і чекають на узгодження.

Михайло Рабинович начальник управління містобудування та архітектури ХОДА

-Это район Левада, перспективный к освоению. Это центральная часть города, и район условно назовем его станция метро Барабашова, практически это територия Салтовского жилого массива и все связи с центральной частью города

В одному плані передбачений новий транспортний вузол. В районі станції метро Київська. Наразі на його реалізацію шукають кошти. Якщо фінансування буде,то цього року розпочнуть роботи.

Євгенія Кутнова