Проект “Деревня будущего” заработает в ближайшее время

04.07.2012 22:52   -
Автор:

"Село майбутнього" стане першим кроком у відродженні тваринництва та рослинництва. Цей проект готові реалізувати відразу в двох районах області: Харківському та Валківському. В останньому для цього обрали територію села Черемушне. Там зводитимуть ферми. В кожній буде свій напрямок: від свинарства до птахівництва. Та найбільше уваги приділятимуть молочному та м`ясному виробництву.

Микола Малявін ,голова Валківської райдержадміністрації:

-Мы выбрали удобное место. надо порядка там 60 гектар земли будут поставлены четыре коровника, каждый из них по 750 голов, всего на 3000 голов.

Мінігосподарства оснастять сучасним обладнанням. Для збільшення надоїв молока селекціонери вирощуватимуть особливу породу корів. Робитимуть це у спеціальному генетичному центрі, який незабаром збудують іноземці.

Олена Кулик ,в.о. начальника головного Управління з питань тваринництва:

-Трансплантация эмбрионов позволит не только нашей Харьковской области за короткий период времени существенно приломить ситуацию в молочном животноводстве, оновить стадо, я бы сказала заменить на самую высокопродкутивную породу в мире.

Перших змін очікують вже за п`ять років. Тоді можна буде отримати до десяти тисяч кілограмів молока на рік, що удвічі більше, ніж зараз. Увагу приділятимуть не лише кількості, але й якості продукту, бо однією з умов роботи села майбутнього буде громадський контроль. Зміни мають призвести і до зниження собівартості молока.  Заплановане можливе, якщо урядовці посприяють фінансово як розбудові села майбутнього так і контролю за технологією виробництва.

Юрій Сапронов, заступник голови Харківської облдержадміністрації:

-Инвесторы есть, банковские гарантии со стороны инвестора я лично видел, гарантии на 140 млн долларов. Думаю, что в течение трех недель мы получим постанову Кабмина и начнется реализация этого проекта.
 
Олександра Суфіянова, Харьковские Известия.