Продолжение новой украинской школы будет – МОН

23.09.2019 09:55   -
Автор:
Реформування НУШ є основним пріоритетом і нового Міністерства освіти і науки України. Головною метою нової української школи, зазначають у міністерстві, є виховання і розвиток особистості, що усвідомлює себе громадянином України. Здатність жити і комунікувати в суспільстві.
 
Ганна Новосад міністр освіти і науки України
 
У мене є позитивне упередження – я не можу критикувати те, частиною чого до певної міри була. А навіть якби не була, то політика, особливо у сфері освіти, має бути цивілізованою і послідовною.
 
Ганна Новосад наголошує на тому, що впровадження змін у вже сформовану систему нової української школи повинно бути дуже чіткою та покроковою.
 
Ганна Новосад міністр освіти і науки України
 
Якщо ми будемо через кожні 2 роки чи після кожних виборів міняти нашу освітню політику, навряд чи кудись підемо. Нова українська школа буде збережена як пріоритет, але ми спробуємо додати певні рішення в інших сферах також. Перший 10 клас НУШ мав бути реалізований у школі 2027 року. Але є запит на зміни не лише від батьків 1-2 класів, але й всіх інших. І на цей запит треба якось відповісти. Пришвидшити НУШ – це спробувати пришвидшити початок як базової, так і старшої профільної школи 
 
Однак інформації щодо кінцевої реалізації нововведень нової української школи поки що немає, повідомляють у Міністерстві освіти і науки України.