Пробне тестування-реєстрація вже завершилася

13.12.2012 22:51   -
Автор:

На пробне тестування у Харкові зареєструвалося чотири тисячі сто шістдесят два учасники. Це на півтисячу більше, ніж минулоріч. Пробна процедура проводитиметься два дні. Двадцять третього березня – з української мови та літератури, біології, фізики, російської мови, всесвітньої історії та однієї з іноземних мов: англійської, німецької, французької чи іспанської. Тридцятого березня – з географії, світової літератури,хімії, історії України та математики. Стосовно основного тестування дві тисячі тринадцятого року, воно матиме певні особливості. Вперше в Україні за всю історію ЗНО пункти тестування розміщуватимуться лише у ВИШах Харкова.

Олександр Сидоренко директор Центру оцінювання якості освіти

-Ця ініціатива схвалена першим заступником міністра міносвіти та керівництвом центру якості освіти. Вони в даному випадку розглядають наші плани, як пілотний проект, як апробаційний варіант для того, щоб поступово на цю схему переводити всю Україну.
 
Все робиться для того, кажуть в центрі якості освіти, щоб колишні школярі більше могли дізнатися про майбутнє навчання у ВИШі. Ще однією відмінністю ЗНО буде те, що програма тестів з біології та історії України кардинально зміниться. Збільшиться і кількість пропонованих на вибір абітурієнта дисциплін. Їх буде тепер одинадцять. Додасться світова література. А для підготовки школярів до ЗНО у центрі якості освіти радять користуватися лише тими підручниками, які використовуються під час навчання у школі. Усю іншу методичну літературу, що продається на  книжкових базарах, краще не купувати.

Олександр Сидоренко директор Центру оцінювання якості освіти

-На превеликий жаль ми зафіксували декілька підручників так званих з історії України, географії та біології, на яких змінена палітурка, змінена обкладинка, замість тестування, замість тестування 2012 року, написане ЗНО 2013, Весь внутрішній зміст геть не змінився жодним рядком і жодною комою. Дитина отримає лише шкоду від нього.

Проводитиметься основне тестування з третього по двадцять сьоме червня.

Олександра Суфіянова, Віктор Ноздрачов, Харьковские Известия