Про проведение реформ на местах и децентрализацию власти. В Харькове провели семинар Асоциации органов местного самоуправления

18.05.2016 13:34   -
Автор:
Децентралізація влади та запровадження реформ на місцевому рівні. Ці та інші нагальні питання були обговорені під час навчального семінару-тренінгу Асоціації органів місцевого самоврядування Харківщини. У ньому взяли участь представники профільного міністерства, керівники області, депутати, селищні та міські голови.
 
Михайло Черняк заступник голови Харківської облдержадміністрації
 
Мы попали во время, когда реформируется почти всё, это сложная, и любая реформа всегда не вовремя. Тем более, когда реформы идут сразу, одновременно и по всем направлениям. Конечно, всё сложно и очень динамично всё меняется. Но прежде всего инициатива идёт с мест. И именно благодаря вам, я уверен, эти все реформы пройдут достойно, на должном уровне.
 
Формування та використання місцевих бюджетів в умовах децентралізації. Ця тема була детально обговорена під час семінару. Також торкнулися фахівці питань протидії корупції та залучення міжнародних інвестицій.
 
Сергій Шаршов директор Департаменту з питань місцевого самоврядування та територіальної організації влади Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ
 
Всі ці питання є надзвичайно важливими складовими в процесі запровадження реформи місцевого самоврядування та децентралізації. Уряд зацікавлений, аби місцеве самоврядування отримувало можливості формування місцевих бюджетів, які забезпечувало виконання наданих йому повноважень, зміцнювало свої позиції як в правовому полі, так і в процесі суспільних відносин.
 
Сергій Чернов голова Харківської облради
 
Стовпом міцної держави, розвинутої і демократичної є регіональна місцева влада. І коли вона буде мати важелі впливу, розвинуте громадянське суспільство, ініціативу, і буде самодостатньою – тоді ми можемо говорити, що дійсно ми провели реформи і держава відбулася. 
 
Майже 3 години роботи, десятки обговорених проблем та питань. Такі результати проведення навчального семінару-практикуму Асоціації органів місцевого самоврядування І такі заходи, зазначив голова облради Сергій Чернов, планують проводити щоквартально.