"Інфосіті" – інформаційно-аналітичний портал

Про Харьков-интересно

Волонтер – це не тільки володіння іноземними мовами та вміння надати першу медичну допомогу, а і набір знань про історію приймаючого міста, впевнені фахівці. Учасники волонтерської програми пройшли навчальний курс, присвячений Харкову. Фіналом підготовки стала оглядова екскурсія містом. Під час неї волонтери змогли перевірити теоретичні знання на практиці та поспілкуватися з краєзнавцями.

Сергій волонтер
Хочу узнать что-нибудь новенькое, хочу посмотреть, что не видел до этого в Харькове, может быть, какие-то интересные подробности

Марія волонтер
Я не все улочки, закоулочки знаю. У меня не было программы именно по Харькову, я издалека приехала. И эта экскурсия может мне помочь более полно рассказывать туристам, которые посетят Харьков, гостям города о том как жил Харьков раньше, как он живет сейчас, и как может быть будет жить в будущем.

Легенди про першу столицю та цікаві історії про відомих людей, чий життєвий шлях пов"язаний з Харковом: таку інформацію не знайдеш у жодному підручнику. Харківські краєзнавці знають чим здивувати гідів-початківців.

Сергій Куделко директор Центру краєзнавства Харківського національного університету ім. В.Н.Каразіна
Среди них есть те, кто хорошо и полно знает, но увы, тех кто недостаточно осведомлен о прошлом нашего города значительно больше. Потому и был введен курс Харківщинознавство, который помогает школьникам, нашей молодежи  – узнать историю Харькова.

Після екскурсії тим хто сумлінно навчався та зміг продемонструвати знання предмету вручили сертифікати  про закінчення курсів гідів-перекладачів.

Андрій Соловйов, Сергій Перець, Харьковские Известия.