Пряма телефонна лінія с губернатором Михайлом Добкіним

27.09.2012 19:43   -
Автор:

Нарахування пенсій та соціальних виплат, оренда землі та видача держактів на неї. Під час прямої телефонної лінії губернатор Михайло Добкін відповів на різні запитання мешканців Харківщини. Найбільше звернень – від жителів Лозівського району. Одні мають проблеми під час оформлення приватизації житла. Інші – стурбовані через зависокі ціни на газо та водопостачання. Чим менше населений пункт, тим дорожча собівартість тарифів на усі житлово-комунальні послуги, пояснив губернатор.

Михайло Добкін голова Харківської облдержадміністрації

-Мы должны понимать, что условия в Лозовой таковы, что энергозатраты на 1 куб воды несоизмеримо больше, чем в других районах. И связано это с тем, что уровень, на котором находится Лозовая гораздо выше чем, уровень водохранилища, где эта вода берется, там перепад порядка 60 метров. Поэтому там есть свои сложности.

Не менше питань в мешканців до губернатора і щодо ремонту доріг. Зокрема їх турбує стан шляхів до Сковородинівки, у Зачепилівському районі.

Михайло Добкін голова Харківської облдержадміністрації

-Сегодня коммунальное предприятие музей им. Сковороды выиграло грант на ремонт ряда объектов и во время реализации этого гранта, я думаю, что часть средств мы направим на ремонт дороги, какой это ремонт будет капитальный или ямочный, должны сказать специалисты.

Особливу увагу під час прямої телефонної лінії губернатор Михайло Добкін приділив цінам на хліб. Він повідомив, нещодавно обласна влада провела чергові переговори з головними пекарями області, в результаті домовилися – ціни на головний продукт не підвищуватимуть. Як не підвищувалися вони ні на копійку з лютого 2010 року.

Михайло Добкін голова Харківської облдержадміністрації

-Мы сейчас запросили структуру себестоимости на хлеб, мы ее перепроверим и дальше будем принимать решения, но я думаю, пока еще не исчерпаны все возможности для того, чтобы удержать цену на социальные сорта хлеба до нового маркетингового года.

За словами Михайла Добкіна, навіть якщо ціни на зерно і борошно для пекарів зростуть, то соціальні сорти хліба будуть дорожчати поступово і пропорційно з підвищенням зарплат, пенсій і соціальних виплат.

Олександра Суфіянова, Віктор Ноздрачов, Харьковские Известия