Приватні фірми мають поквапитися укласти договори на вивіз побутового сміття

13.04.2012 18:56   -
Автор:

Часи, коли приватні підприємці підкидували сміття у прибудинкові баки і не платили за за цю послугу – скінчились. Зараз усі бізнесмени – на контролі міста. І ті, хто має магазин у житловому будинку повинні укласти договір на вивезення сміття. Цей процес займає не більше півгодини. І їхати далеко не треба, кажуть фахівці.

Максим Лозовський начальник відділу маркетингу КП "Комплекс з вивезення побутових відходів"

-У нас в каждой администрации города есть свои представители, которые для удобства предпринимателей, чтобы на местах заключать договора

Договір у КП заключають на рік. Сплачувати відразу повну суму, або розбити помісячно – кожний орендар обирає за бажанням.

Вікторія Вакуленко приватний підприємець

-Нам предложили сделать оплату на год вперёд, что мы произвели. И для нас это тоже очень удобно, потому что каждый месяц нет напрягов по поводу различных платежей. Услугами довольны в полной мере, поскольку мусор вывозится всегда вовремя, никаких проблем у нас с этим не возникает.

Кожний орендар має різну суму, за якою платить за послугу вивезення сміття. У фахівців є окрема формула розрахунку оплати цієї послуги для підприємців.

В'ячеслав Мустафін директор КП "Комплекс з вивезення побутових відходів"

-Если магазин – это берётся с квадратного метра площади. Если это кафе – то посадочные места обсчитываются посетителей. И из этого расчёта расчитывается норма накопления именно на эту организацию, которая арендует помещение

Та поки договір на вивіз побутового сміття склали не усі підприємці. Такі наклейки, де вказаний номер цього документу та термін його дії – мають чотири із половиною тисячі орендарів. Дві тисячі бізнесменів -  на черзі.

Олена Завгородня Євген Карпенко Харьковские Известия