Президент відвідав виставку “Зброя та безпека-2019”. ВІДЕО

09.10.2019 14:42   -
Автор:
Зокрема, він відвідав стенди КБ Луч (в тому числі РК "Нептун"), НВО "Практика", "Українська бронетехніка" та "Іскра".
 
Зеленський поспілкувався і з представником турецької компанії Baykar, у якої Україна закупила БПЛА Bayraktar TB2 і спільно з якою розробляє безпілотник Acinci.
 
Глава держави також ознайомився з модернізованими на "Мотор-Січ" вертольотами Мі-МСБ-В та Мі-2-МСБ-1. 
 
Нагадаємо, ХVІ міжнародна спеціалізована виставка "Зброя та Безпека — 2019" проходить в Києві з 8 по 11 жовтня.
 
У виставці беруть участь понад 370 учасників. З них – 48 іноземних із 16 країн. Це США, Польща, Данія, Фінляндія, Бельгія, Білорусь, Австрія, Чехія, Туреччина, Німеччина, Італія, Латвія, Хорватія, Ізраїль, Китай, Казахстан. Національними павільйонами представлені США (9 компаній), Польща (5 компаній), Туреччина (14 компаній) і Чехія (3 компанії).
 
Серед українських учасників – 36 підприємств ДК "Укроборонпром", 23 підприємства ГО "Ліга оборонних підприємств України", 2 підприємства Державного космічного агентства України та ще понад 130 інших державних і приватних підприємств як ОПК, так і суміжних галузей, а також представники освітньої галузі. Так, у рамках виставки ряд власних розробок та засобів спеціального призначення представив Харківський національний університет радіоелектроніки. Вони викликали зацікавленість не тільки «Оборонпрому», а також представників українських та іноземних  промислових компаній приватного сектору.