Президент парламентской ассамблеи НАТО сегодня в Харькове

03.07.2012 23:46   -
Автор:

Президент парламентської Асамблеї Нато Карл Ламерс сьогодні у Харкові. З офіційним візитом. У мерії його зустрічає міський голова.

Геннадій Кернес, Харківський міський голова:

Харьков прнимал Евро 2012, у нас было много гостей из ближнего и дальнего зарубежья. Надеемся, что вы сами можете оценить гостеприимство Харькова

Рівень проведення цього маштабого заходу президент оцінив як високий. Аби ще ближче познайомитися з Харківщиною, очільник асамблеї НАТО зустрівся і з керманичами області.

Михайло Добкін, голова Харківської обласної державної адміністрації:

-Сегодня Харьков возрождает как и вся наша страна, как наша Слобожанщина свои былые традиции и возможности, свой потенциал, мы очень надеемся, что в том числе и Евро 2012, который дал нам возможность значительно подтянуть инфраструктуру к европейскому стандарту, мы войдём в когорту европейских городов, потому что элементарно географически мы в Европе уже давно 

Та не тільки про перспективи розвитку Харківщини говорили з губернатором представники НАТО. Кажуть, цікавить їх і доля екс-прем*єрки Юлії Тимошенко.

Михайло Добкін, голова Харківської обласної державної адміністрації:

-Сегодня вы встретитесь с человеком, как вы сами это сказали, кторый нанес огромную брешь в энергетической безопасности нашей страны и сделал так, что украина покупает сегодня самый дорогой в Европе газ.

І вони зустрілися. Представники НАТО завітали до центральної клінічної лікарні, де наразі перебуває бранка. За час лікування тут для неї вже провели близько півсотні зустрічей загальною тривалість понад сто двадцять годин, кажуть тюремники. Карл Ламерс теж не виключення. Пробув у екс-прем*єрки майже дві години. Коли вийшов до преси, жодного зауваження щодо утримання Тимошенко не виказав. Але говорить, вона поскаржилася, що на її лікарів чинять тиск.

Карл Ламерс, президент Парламентської Асамблеї НАТО:

-Для того, щоб видужати необхідні відповідні умови, потрібно мати довіру до лікарів. Я ставлю вимогу, я прошу, щоб Юлію Тимошенко випустили та дали дозвіл виїхати на проходження лікування закордоном, зокрема у Німеччині, вона сама згодна

Про це, сказав Карл Ламерс, він буде говорити завтра з Президетом України. З яким зустрінеться для обговорення можливостей створення умов для просування України в бік європейської інтеграції.

Анастасія Полякова, Євгеній Карпенко, Харьковские Известия.