Премьер-министр обсудил с властями Харьковщины вопрос начисления субсидий

12.09.2016 12:25   -
Автор:
Селекторна нарада прем'єр-міністра Володимира Гройсмана з керівництвом всіх областей та регіонів. Мова про формування тарифів, та про реформи в соціальній сфері. Головна тема – максимально актуальна напередодні опалювального сезону – нарахування субсидій населенню. 
 
Володимир Гройсман прем'єр-міністр України
 
Наступний етап – це монетизація субсидій. Монетизація економії субсидій. Якщо люди будуть споживати і економити, то цю економію ми маємо перераховувати людям коштами. І ми до цього сьогодні готуємось. Ми наведемо порядок в соціальній сфері.
 
Втім, за словами прем'єр-міністра, в соціальній сфері поки що не без проблем. Декілька областей, за словами урядовців, відстають у темпах оформлення субсидій для населення, в деяких регіонах місцеві владники вдаються до популістських, економічно необгрунтованих заходів. Втім, до Харкова та Харківської області – без зауважень.
 
Ігор Терехов перший заступник Харківського міського голови
 
В прошлом году мы подвергались критике Яценюка по поводу того что мы, по его мнению, плохо работали. На мой взгляд, это было необоснованно. И мы доказали это. Сегодня мы тоже здесь в лидерах, все субсидии мы начисляем и работа ведется в полном объеме. 
 
Наразі і міські і обласні владники планово готуються до сезонного ажіотажу в органах соцзахисту. 
 
Юлія Світлична т.в.о. голови Харківської обласної державної адміністрації 
 
Сейчас снова будет ажиотаж и большой объем работы, потому что начинается отопительный сезон и все вспоминают о том, что нужно оформить субсидию, либо она заканчивается, определенный у нее срок. Поэтому все меры нужно предусмотреть, чтобы не было очередей и чтобы у людей была возможность оформить субсидию.  
 
В обладміністрації запевнили: проблем із великим напливом бажаючих оформити субсидію не буде – органи соцзахисту впораються. Тому скористатить правом на держдопомогу радять всім, хто її потребує, нагадучи: процедуру оформлення спрощено, і жодних ризиків для заявника в ній немає.