Представник ВР скуштував те, чим годують харків’ян у пунктах видачі гарячого харчування

19.01.2023 10:25   -

Це один з пунктів незламності, що працює на базі освітнього закладу Шевченківського району. Він працює у підвальному приміщенні. Тут окремо відведені: медичний та куточок для дозвілля, місця для відпочинку для ділок і дорослого населення. Є вбиральні, рукомийники. Обігріває все спеціально збудована піч, що працює на дровах. У разі знеструмлення, є генератор.

В сусідньому приміщенні розгорнули імпровізовану кухню, де можна розігріти чи приготувати їжу чи напої. Саме такі умови тут створені для жителів мікрорайону на випадок блекауту, або інших ситуацій, що можуть виникнути у прифронтовому Харкові. Більше того, на базі цієї школи працює ще й пункт видачі гарячого харчування. Кухарі заступають вдосвіта, щоб щодня приготувати для харків’ян свіжий обід.

ОЛЕКСАНДР КОВАЛЕНКО ШЕФ-КУХАР ПУНКТУ ГАРЯЧОГО ХАРЧУВАННЯ
У нас сегодня в меню: тефтелька куриная в соусе, кашка ячневая и суп с макаронниками. И кофейный напиток. Прирост есть, конечно. Люди нуждающиеся приходят, есть возможность прийти со своими емкостями и взять себе обед и своим близким.

ОЛЬГА БІЛИХ ДИРЕКТОР ШКОЛИ
Пункт гарячого харчування працює з першого грудня і за цей період ми вже видали дуже багато їжі. Щодня приходить від 200 до 400 людей. Ми видаємо до 620 порцій. Ось це у нас найбільша цифра була 620 порцій. Це вчора було. Готують кухарі, які працюють у комбінаті дитячого харчування. І за допомогою волонтерів ми видаємо це харчування. Допомагаємо літнім людям піднятися, упакувати їжу, спуститися сходами і так далі. Тобто всі послуги, які ми можемо надати, ми надаємо.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Те, де пересиджують харків’яни блекаут та де готують їжу для нужденних, на власні очі побачив представник комітету Верховної ради з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак. Він поспілкувався з освітянами та кухарями і скуштував те, чим годують населення у Харкові цієї воєнної зими.

СЕРГІЙ БАБАК ГОЛОВА КОМІТЕТУ ВЕРХОВНОЇ РАДИ З ПИТАНЬ ОСВІТИ, НАУКИ ТА ІННОВАЦІЙ
Що стосується таких «пунктів незламності», я знаю, що таких зроблено більш ніж 60 у школах Харкова. Це насправді дуже класно. Це вже другий пункт в якому ми були. В першому ми зустрічалися з директорами шкіл – неформально говорили пр. проблеми. Що можу відмітити точно – вони всі дуже затишні, в них дуже приємно знаходитися. Вони багатофункціональні, вони мають і бібліотеку і медпункт і все необхідне для перебування дітей. Деякі мають ліжка для маленьких. У них можна проводити заняття, вони всі обладнанні теплом. Генераторами, світлом, зв’язком, що найголовніше. Щойно ми бачили вчителя, що веде онлайн-заняття прямо зараз це справді тішить. Шана і повага таким людям. А те, що школи допомагають тим, хто потребує цього , готують для них їжу. Я розумію, що раніше був певний хаос. Роздавали гуманітарну допомогу адресно, брали хто хотів, і скільки хотів, а зараз це більш ефективно. Ми спробували : чудова їжа, чудові люди, які цим займаються з самого ранку. Зараз ми всі на різних фронтах працюємо, не тільки освітою, а й підтримкою тих, кому це важливо. Це дуже важливо що громада сама собі допомагає. І допомагає один одному. Це справді дуже важливо. І це дуже круто і я пишаюся нашою системою освіти. Чесно.

ОСТАННІ НОВИНИ