Представники руху “SaveФОП” провели зустріч з представниками муніципалітету

02.09.2020 16:03   -
Автор:
Ситуація з малим та мікробізнесом зібрала на спільній нараді представників харківського муніципалітету та руху "SaveФОП". Останні наголошують, крайні новації урядовців, поспішні, необґрунтовані та можуть привести до катастрофи малого та мікробізнесу. 
 
Галина Залога предстваниця Руху "SaveФОП"
 
Вся стихійка. яка є зараз по містах, усі СТО нелегальні , виготовлення меблів в гаражах і так далі … жодним чином ці законопроекти про фіскалізацію не торкаються. Вони як не платили податки, так і не будуть їх платити. Як не ставили касові апарати, так і не будуть вони їх ставити: ні в смартфонві, ні стаціонарні. А на легальний бізнес якраз і лягає цей весь тягар. І ми його таким чином з допомогою держави загонимо ще більше в тінь. 
 
За підрахунками експертів кожному українському підприємцю, подарунок від урядовців, обійдеться у щонайменше 80 тисяч гривень на рік. За прогнозами, більшість представників малого та середнього бізнесу будуть вимушені згорнути свою діяльність. А це позначиться на наповнюваності міських бюджетів. Мова про неоотримання кільох мільярдів гривень щороку. Своє бачення вирішення ситуації експерти прописали у законопроектах. Зараз вони вже зареєстровані у Верховній раді.
 
Сергій Доротич голова Руху "SaveФОП"
 
Ці законопроекти дозволяють зберегти спрощену систему оподаткування, підвищуючи чи індексуючи ліміти у прив'язці до мінімальної заробітної плати. Запроваджуючи поріг, який ми вважаємо, достатній для ведення мікробізнесу  без фіскалізованих касових апаратів, це близько 4 мільйонів гривень. Це дозволяє вихолостити недолугі норми в частині ризикових групів товарів, які запровадила, на жаль наша законодавча гілка влади. Без обґрунтування. Якщо подивитися чинне законодавство, то такого визначення як "ризикова група товарів" не існує. Фактично ми недолугість. закладену народними депутатами, вилучаємо на базі обрахунків, цифр, висновків експертів , як українських, так і зовнішніх інституцій. 
 
Представники руху просять харківський муніципалітет звернутись до Верховної ради, Кабміну та Президента, щоб в Києві якнайшвидше розглянули запропоновані законопроекти.
 
Олександр Новак секрестар Харківської міської ради 
 
Харків постійно працює над створенням належних умов для ведення бізнесу та підприємців. Ми на День міста 23 серпня відкрили один з найбільших Будинків нерухомості у м. Харкові. У нас в місті зареєстровано близько 115 тисяч осіб-підприємців. Це буже для міста важливо. Тому, що це перш за все робочі місця. Це доходи нашого міського бюджету і ми, звичайно, зацікавлені в співпраці. І вирішення тих питань, які сьогодні потребують як перш за все на місцевому рівні, так і на рівні законодавчих та інших органів, які працюють у нашій державі.
 
Секретар міської ради пообіцяв ініціаторам законодавчих змін, передати прохання меру Харкова Геннадію Кернесу.  Після чого буде ухвалене рішення.