Представители Ассоциации городов Украины перенимают опыт Харькова во внедрении инновационных решений

22.02.2018 13:06   -
Автор:
Керівники міст, сіл, об'єднаних територіальних громад. У харківській мерії – засідання представників Асоціації міст України. Їх запросили до Першої столиці перейняти досвід та поділитись своїм. Зокрема, гостям розповіли про реалізацію Стратегії розвитку міста до дві тисячі двадцятого року. Тільки у рамках управління інноваційного розвитку та іміджевих проектів торік вдалось провести десятки різних заходів. 
 
Вікторія Грецька-Миргородська начальник Управління інноваційного розвитку та іміджевих проектів міської ради 
 
Многие из них были не очень крупные, но крупные выделялись таким образом, что было проведено имиджевое мероприятие "Kharkov Fashion" и "Kharkiv Fashion Business Days" Также в рамках этих двух мероприятий был сформирован кластер легкой промышленности и дизайна. Также мы планируем в этом году на основе того, что было проведено делать инновационный форум в конце года, который в себя включит все инновационные направления, которые мы начинали в прошлом году. 
 
Досвід Харкова, запевнили гості, безперечно, корисний, адже у більшості міст чи об'єднаних територіальних громад немає стратегії розвитку.
 
Василь Компанієць заступник Піщанського сільського голови Піщанської ОТГ
 
Методик багато написання стратегії, але нам сподобалось, що вона все-таки більш практична, ніж у багатьох інших. Там не просто мрія, а певні конкретні дії, навіть для такого міста, як Харків, конкретні завдання ставляться у молодіжній політиці чи у розвитку економіки, кластеризації і ті проблемні питання, з якими вони стикаються, стикаємось і ми.
 
Крім того, представникам Асоціації міст розповіли про роль молоді у розвитку міста. Зокрема, про роботу Молодіжної ради при Харківському міському голові. Її представники – активні та енергійні люди, пропонують та реалізують чимало проектів. З останніх – сайт "Портал харків'янина". На ньому вже зареєстувалось більше тисячі користувачів і вони надсилають свої пропозиції щодо покращення роботи сервісу.
 
Михайло Лазарєв голова Молодіжної ради при Харківському міському голові  
 
Очень много жителей хотят видеть фотожалобы, возможность прямо со своего смартфона сфотографировать там какую-то яму, допустим, и сразу же, чтобы геометка привязывалась, то есть место расположение человека и ему не нужно было вводить адрес. Много жителей предлагают, чтобы инициативы была возможность подавать на протяжении всего периода времени, не только в рамках проекта "бюджета участия", чтобы их слышали, примерно как по петициям.
 
У рамках заходу заплановані зустрічі для гостей з усієї України з керівниками різних установ та організацій.