"Інфосіті" – інформаційно-аналітичний портал

Предприниматели рынка “Барабашово” требуют снизить арендную плату

Юлія Чорна кореспондент

Підприємці, що працюють на "Барабашово" вже другий день поспіль пікетують адміністрацію ринку та перекривають рух громадського транспорту на перехресті вулиць Академіка Павлова та 50-річчя СРСР. Люди виходять сюди з єдиною вимогою – не підвищувати їм арендну плату.

Андрій Петренко приватний підприємець

Если человек платил 7 тысяч гривен, сейчас будет платить 10. Если платил 10, сейчас будет платить 15. А если полгода назад он платил 7 тысяч гривен, а сейчас 15, то он по-любому закроется.

Світлана Юр'єва приватний підприємець

Нам администрация повышает аренду каждый месяц. Необоснованно совершенно. У нас обслуживание нашего торгового центра безобразное – охрана не получает зарплату, половину уборщиц сократили, но аренда повышается. Мы проплачиваем все.

Олег Харченко приватний підприємець

Аренда в Одессе составляет 4,5 тысячи. У нас она составляет 12 маленького магазина. Это в три раза! Самая большая аренда по Украине – это на "Барабашово"!

В адміністрації ринку підвищення вартості містового спростовують. Кажуть, це лише чутки. Більш того, на зимовий сезон орендну плату обіцяють зменшити.

Ігор Овечкін комерційний директор торговельного центра

В декабре, а у нас оплата вперед – в декабре люди платят за январь – январь был объявлен оплата по факту выхода, т.е. предприниматель платит только если он работает, а вы знаете, что много праздничных дней, на рынке никого нет. То в эти дни не работаешь, и платить не надо соответственно. В авансовых платежах это предусмотрено. Т.е. повышение арендной платы не будет? – Нет, конечно!

Так в адміністрації "Барабашово" пояснили журналістам. До мітингуючих підприємців керівництво ринку не вийшло. Тим не менше, кажуть, щоб конфлікт вичерпати, запрошували і запрошують на перемовини ініціативну групу. Однак згоди не бачать.

Юлія Чорна кореспондент

Підприємці ж, в свою чергу, збираються влаштовувати подібні акції протесту доки не буде знижена арендна плата, або в дирекції ринку не з"являться нові обличчя.