Предприниматели рынка “Барабашово” требуют снизить арендную плату

26.11.2014 18:02   -
Автор:

Юлія Чорна кореспондент

Підприємці, що працюють на "Барабашово" вже другий день поспіль пікетують адміністрацію ринку та перекривають рух громадського транспорту на перехресті вулиць Академіка Павлова та 50-річчя СРСР. Люди виходять сюди з єдиною вимогою – не підвищувати їм арендну плату.

Андрій Петренко приватний підприємець

Если человек платил 7 тысяч гривен, сейчас будет платить 10. Если платил 10, сейчас будет платить 15. А если полгода назад он платил 7 тысяч гривен, а сейчас 15, то он по-любому закроется.

Світлана Юр'єва приватний підприємець

Нам администрация повышает аренду каждый месяц. Необоснованно совершенно. У нас обслуживание нашего торгового центра безобразное – охрана не получает зарплату, половину уборщиц сократили, но аренда повышается. Мы проплачиваем все.

Олег Харченко приватний підприємець

Аренда в Одессе составляет 4,5 тысячи. У нас она составляет 12 маленького магазина. Это в три раза! Самая большая аренда по Украине – это на "Барабашово"!

В адміністрації ринку підвищення вартості містового спростовують. Кажуть, це лише чутки. Більш того, на зимовий сезон орендну плату обіцяють зменшити.

Ігор Овечкін комерційний директор торговельного центра

В декабре, а у нас оплата вперед – в декабре люди платят за январь – январь был объявлен оплата по факту выхода, т.е. предприниматель платит только если он работает, а вы знаете, что много праздничных дней, на рынке никого нет. То в эти дни не работаешь, и платить не надо соответственно. В авансовых платежах это предусмотрено. Т.е. повышение арендной платы не будет? – Нет, конечно!

Так в адміністрації "Барабашово" пояснили журналістам. До мітингуючих підприємців керівництво ринку не вийшло. Тим не менше, кажуть, щоб конфлікт вичерпати, запрошували і запрошують на перемовини ініціативну групу. Однак згоди не бачать.

Юлія Чорна кореспондент

Підприємці ж, в свою чергу, збираються влаштовувати подібні акції протесту доки не буде знижена арендна плата, або в дирекції ринку не з"являться нові обличчя.